Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановска беше посрещната в централата

...
Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановска беше посрещната в централата
Коментари Харесай

Борисов посрещна беларуския опозиционер Светлана Тихановска: Подкрепяме теб и каузата ти!

Лидерът на беларуската съпротива Светлана Тихановска беше посрещната в централата на ГЕРБ от водача на партията Бойко Борисов и Даниел Митов.

„ За нас е чест през днешния ден да те забележим, да доверим, че имаме намерение да създадем едно обединяване за другарство. Нашият парламент, група депутати, които да поддържаме теб, брачна половинка ти и идеята, за която се бориш. Добре пристигнала “, съобщи Борисов.

Според някои анализатори тя може да се кандидатира за президент на идните избори в Русия

„ От първия ден на войната стои знамето на Украйна в нашата партийна централа. Направихме всичко, което зависи от нас. Мисля, че сме от страните, които най-вече подкрепиха Украйна - с въоръжение, с бойна техника, с пари “, добави някогашният министър председател.

Лидерът на беларуската съпротива Светлана Тихановска, която е в заточение, ще бъде изслушана в парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз.

Сред номинациите е и уебсайтът, разгласил стотици хиляди американски дипломатически и военни секретни документи Уикилийкс

Тя беше наказана на 15 години отнемане от независимост, откакто на президентските избори през 2020 година се изправи против президента Александър Лукашенко.

Мотивът е, че опозиционната лидерка има престъпни обвинявания

Опозицията упрекна президента, че е спечелил изборите с измами, а в страната започнаха митинги.

Лукашенко отхвърли обвиняванията и пое шестия си мандат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР