Лидерът на Българската социалистическа партия (БСП), Корнелия Нинова, заяви, че

...
Лидерът на Българската социалистическа партия (БСП), Корнелия Нинова, заяви, че
Коментари Харесай

Нинова за украинското зърно: Предателство на националния интерес

Лидерът на Българската социалистическа партия (БСП), Корнелия Нинова, съобщи, че има сериозен дисбаланс в бранш " Земеделие " и този проблем би трябвало да бъде решен посредством поредна държавна политика. Тя направи тези мнения в изявление за БНР, където изрази угриженост за настоящото систематизиране на средства в аграрния бранш.

Нинова повтори мнението на партията, че огромна част от дотациите би трябвало да бъдат ориентирани към произвеждане на български плодове, зеленчуци, мляко и месо. Според нея, в този момент се отделят несъразмерни средства за зърнопроизводство.

Лидерът на Българска социалистическа партия също по този начин акцентира, че решението за преустановяване на възбраната за импорт на селскостопански артикули от Украйна е " изменничество на националния интерес " . Тя се изрази изрично, че това решение не би довело до намаляване на цените на хранителни артикули, макар някои изказвания.

" Борисов през вчерашния ден сподели: " Докато бях министър председател дадох на зърнарите 30 милиарда лв. " . Питаме се дали пък Борисов не употребява справедливите митинги на земеделците, з а да смъква държавното управление? Кардиналното решение е да се промени това на Народното събрание - да се върне ветото и да се потърси още веднъж съюз с Полша, Унгария, Словакия, " съобщи в предаванаето водачът на социалистите.

Нинова изрази подозрение по отношение на успеваемостта на контрола върху импортираните селскостопански артикули, по-специално пшеницата от Украйна. Тя прикани за по-строг контрол и се съмнява в икономическите ползи зад този импорт.

" Започваме да се съмняваме, че става въпрос просто за стопански ползи . Ще задаваме въпроси. Ще следим кои компании ще внасят украинско зърно на ниски цени и дали ще го препродават на по-високи цени , просто с цел да осъществят едни облаги, за сметка на българския народен интерес и българското произвеждане. Без страната и без властта да им разреши това - няма по какъв начин да стане ".

В подтекста на идните локални избори, Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия е в цялостна подготвеност с предизборна платформа и претенденти. Тя подлага на критика ръководството на Бойко Борисов и ГЕРБ в общините и показва убеждението, че страхът от локалната власт се връща.
 Корнелия Нинова предизвести Борисов, че не одобряват поддръжка от ГЕРБ
Корнелия Нинова предизвести Борисов, че не одобряват поддръжка от ГЕРБ

Българска социалистическа партия утвърди и Ваня Григорова за претендент кмет за София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР