Лидерът на Атака Волен Сидеров обвини ВМРО в изборни измами

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров обвини ВМРО в изборни измами
Коментари Харесай

Патриотите могат да останат във властта дори разделени, смята Сидеров

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров упрекна Вътрешна македонска революционна организация в изборни измами и прикани за проверка в Министерството на защитата, след което заприказва за разединение на дребната коалиция в ръководството. 

По-рано през днешния ден Сидеров обвини ВМРО в пазаруване на гласове и прозря връзка сред подкрепяната от лидера ѝ Красимир Каракачанов договорка за изтребителите и положителния резултат на партията на евровота.

На европейските избори трите партии от " Обединени патриоти " - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Атака ", се явиха поотделно. От тях Вътрешна македонска революционна организация получи 7,36% от гласовете и два мандата в Екологичен потенциал, " Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ) - 1,5%, а " Атака " - едвам 1,07%.

" Резултатът на Вътрешна македонска революционна организация на изборите за Европейски парламент е една доста огромна договорка и тези малко над 7% ще костват на българския народ 3 милиарда лева , колкото костват самолетите, които ни натресоха да купим от Съединени американски щати ", съобщи той в предаването " Тази заран " по bTV. В подмяна на поддръжката на Каракачанов за договорката с изтребителите, партията му ще получи самопризнание като такава, добави той пред публицисти в Народното събрание.

Сидеров още разяснява, че резултатът на Вътрешна македонска революционна организация не е " почтен избор ", защото " в никакъв случай не са имали над 1% на парламентарни избори ". Той изрази съмнения, че от партията са купували гласове в ромските квартали .

Тези нападки са продължение на нападателната акция, която " Атака " води против своя съдружен сътрудник преди изборите. В отговор на това след евровота Вътрешна македонска революционна организация разяснява, че е допустимо да търсят правосъдна отговорност за изречените клюки, както и преразглеждане на съдружното съглашение.

Евроизборите не били по разпоредбите

Сидеров още разяснява ниската изборна интензивност и прикани резултатите на изборите да не бъдат зачитани при по-ниска от 50%+1 такава.

Той още разкритикува компанията, която брои бюлетините на вота - " Информационно обслужване ", като съобщи, че ще желае формалната ѝ инспекция .

" Хората от борда ѝ могат когато и да е да влизат в базата данни без да оставят електронен автограф ", разяснява Сидеров и изрази терзание, че това може да докара до операции. Той прикани за законови промени за по-голям надзор върху ЦИК и " Информационно обслужване ".

Според водача на " Атака "  изборите били още в нарушаване на европейска инструкция, съгласно която бариерата за приемане на мандат в Екологичен потенциал не можела да бъде по-ниска от 5%. Към момента тя е 5,882%. 

Малката коалиция

" Последната година съм дистанциран от работата в парламентарната група, тъй като има много огромни разлики по съществени въпроси и не знам дали ще продължи тази коалиция да бъде коалиция ", разяснява Сидеров обстановката в " Обединени патриоти " и заприказва за тяхното разединение. 

" Това дали между тях ще бъдем коалиция или ще бъдем три съставни елементи, които са в ръководството без много да си поддържат връзка - съгласно мен няма огромно значение за управническата стратегия. В последна сметка политиката не е страст, не е брак, не е годеж, тя е взаимна работа в името на някакви постижими цели ", добави той. 

На отговор какво ще се случи, в случай че бъде премахнат като ръководител на парламентарната група, Сидеров отговори, че " това е предмет на съдружния съвет на тримата водачи ". Той добави, че не се тормози, защото за него този пост е по-скоро натоварване. 

Според него същинските постове са в изпълнителната власт, където е материалният запас, публичните поръчки. " И не е неприятно като се приказва за проверка, да се стартира от Министерството на защитата " , добави той. 

Отговор

Зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов дефинира изказванията на Сидеров като безумни и съобщи, че той " или завижда, или не е в час с политиката ". Според него истинността на резултата на ВМРО може да бъде потвърдена със информация с протоколите и добави, че редица партии би трябвало първо да погледнат своя избор в ромските квартали преди да разясняват. 

От своя страна водачът на НФСБ Валери Симеонов за следващ път разяснява, няма да заеме позиция или разяснява обществено връзките в обединението.

" Да се оправят Атака и Вътрешна македонска революционна организация - да се схващат между тях, зрели хора са. Впрочем равнището на взаимоотношенията започа да пада " добави той. 

И Ангелов, и Симеонов още обявиха, че отстраняването на Сидеров като водач на ПГ не е на дневен ред. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР