Лидерът на АБВ отправи предупреждение към служебния премиер г-н Янев,

...
Лидерът на АБВ отправи предупреждение към служебния премиер г-н Янев,
Коментари Харесай

Каквото за Божков, Пеевски, Манолев и компания – такова и за Локхийд Мартин, настоява Румен Петков

Лидерът на АБВ насочи предизвестие към служебния министър председател господин Янев, че би трябвало неотложно да се преустановят всевъзможни контакти с " Локхийд Мартин ", Министерството на защитата на Съединени американски щати и американските Военновъздушни сили, поради присъединяване на включения в санкционния лист по Закона " Магнистски " някогашен зам.-министър на стопанската система Александър Манолев в преговорния развой за доставките на самолети F-16.
Политико-военната група за осъществяване на съвещания за възстановяване на изпратените оферти по обновен план включва господин Александър Манолев, акцентира Петков. " Тук не приказваме за свързани лица. Говорим непосредствено за човек, споменат в позицията на МФ на Съединени американски щати и присъединяване му в преговорния развой с Локхийд Мартин допускат ние неотложно да преустановим връзки с тази компания ", уточни водачът на АБВ. 
Той е безапелационен: " Ако това не бъде направено от българското държавно управление, ще покажем двойни стандарти. Каквото за Божков, Пеевски, Манолев и компания – такова и за Локхийд Мартин. Те са били в директен контакт с човек от листата Магнитски ".
Нека държавното управление на Съединени американски щати да наложи незабавни ограничения над Локхийд Мартин, незабавни ограничения върху Военновъздушни сили на Съединени американски щати и държавното управление на Съединени американски щати, другояче би било доста грозно, добави Петков. Той означи, че откакто те са подхванали тези ограничения, за нас аршин за честността, демократичността и последователността по налагане на наказания по Закона Магнитски от страна на институциите на Съединени американски щати, ще бъдат дейностите, произлизащи от листата, който те са обявили.
Петков напомни, че в позицията на американците се споделя, че в формалното си качество на зам.-министър на стопанската система е взел участие в корупционни действия, които са подкопавали върховенството на закона и доверието на българското общество в техните демократични държавни институции и публични процеси. Това го споделя финансовото министерство на Съединени американски щати, акцентира Петков и попита: " Ами в случай че това е корупционна договорка - с F16 ".
Румен Петков настоява  за поредност: " Очакваме от нашите сътрудници да наложат всички произлизащи от закона Магнитски дейности върху Локхийд Мартин и съответните други ангажирани институции ".
Очаквайте детайлности
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР