Лично привличане към колегата му ветеран, усет за сключване на

...
Лично привличане към колегата му ветеран, усет за сключване на
Коментари Харесай

Как старата лисица Юнкер омая Тръмп?

Лично привличане към сътрудника му деец, нюх за подписване на покупко-продажби и интуитивно чувство, че Доналд Тръмп е подготвен да се пазари - тези неща помогнаха на Жан-Клод Юнкер да реализира изненадващо съглашение за попречване на трансатлантическа комерсиална война. Такава е гледната точка на чиновници на Европейската комисия, представени от Българска телеграфна агенция.

Юнкер разкритикува Тръмп, изключително на срещата на върха на Г-7 предишния месец, само че влезе в Белия дом, излъчвайки обаяние. Тръмп пусна в Туитър фотография на Юнкер, който го подарява с целувка, негова запазена марка. Той му даде и фотография на гроба в родния му Люксембург на един от героите на Тръмп - преливащият от сила военачалник от Първата международна война Джордж Патън, с записка, напомняща на "скъпия Доналд " за общата история.

"Юнкер беше корав с Тръмп в предишното, а Тръмп почита това ", сподели различен представител на Европейски Съюз при завръщането си в Брюксел в четвъртък. "Още от началото се усещаше, че Тръмп е заинтересуван от сключването на договорка ".

Тази договорка преследваше две цели. Едната беше да укроти Тръмп, като размаха опасността на Европа да ограничи достъпа до най-големия международен пазар. Другата - да показа преобладаващо остарели и на процедура не костващи нищо оферти на Европейски Съюз като нещо, което Тръмп може да пласира пред гласоподавателите преди изборите през ноември - нови договаряния за понижаване на митата на Европейски Съюз за промишлени артикули от Съединени американски щати, пазар за газа и соевото зърно от Съединени американски щати и евентуална поддръжка на Европейски Съюз в комерсиалните кавги с Китай.

Двамата имат прекомерно друг генезис. 63-годишният Юнкер е бил в политиката през целия си живот. Повечето време се е занимавал със подмолни пазарлъци в EС като министър на финансите и министър-председател на Люксембург. Тръмп - магнатът на недвижимите парцели и звезда от реалити излъчвания по малкия екран, не беше заемал никаква служба преди удивителната си изборна победа през 2016 година

И двамата обичат по друг метод да се демонстрират като умели в договарянията, а Юнкер ще се любува на хвалбите, с които го отрупаха - изключително отдъхналите си немски експортьори, - за това, което екипът му признава,че може да е единствено помирение, до момента в който Тръмп се ангажира с договаряния преди всяко деяние. "Юнкер знае по какъв начин да укроти Тръмп. Старата лисица сподели, че даже и от най-трудната политическа обстановка може да се откри дипломатически излаз. Тази договорка е шедьовър ", написа левият в. "Стандарт " във Виена, представен от Българска телеграфна агенция.

Ситуацията е изцяло друга от тази преди две седмици, когато някои германци се осъмниха дали е в положение да си прави работата, откакто той залитна поради ишиас, както съобщи, не поради алкохол, по време на срещата на върха на НАТО, където Тръмп нападаше наред европейските си съдружници.

"В подготовката им беше вложена доста безрезервност ", сподели посланик от страна членка в Брюксел за това по какъв начин Еврокомисията, в една от най-мащабните си задания, подхванати от изпълнителната власт на Европейски Съюз от името на държавните управления на обособените страни членки, е подготвила проекта си по отношение на Тръмп.

С думите си, че Европейски Съюз ще внася повече газ от Съединени американски щати, Юнкер съумя да изненада президента, споделиха двама представители на Европейски Съюз. Той му сподели, че забавянето на продажбите частично се дължи на бюрокрацията на Съединени американски щати при издаване на разрешителни за експорт. Във всеки случай, това е част от дълготраен проект на Европейски Съюз за нашарване от съветския газ и не може да стане бързо, защото към момента следва построяването на специфични терминали.

Като сподели, че вносът на соево зърно също ще се усили, Юнкер в действителност посочваше пазарните условия, защото китайските ограничавания намалиха цената на американската соя, и я направиха привлекателна за европейски фермери, които я употребяват за фураж.

Освен морков обаче, Юнкер размаха и огромна пръчка: "Мисля, че те решиха какво би означавало да отпушат търговски призрачен сън от над 50 милиарда евро ", сподели трети служител от Европейски Съюз в опит да изясни по какъв начин Юнкер съумя там, където други, изключително в Азия, се провалиха. "Те не могат да знаят по какъв начин би свършило това ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР