Лично познавам Джок Полфрийман от 2013 година, когато ставаше въпрос

...
Лично познавам Джок Полфрийман от 2013 година, когато ставаше въпрос
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър: Методиката за оценка на затворниците е остаряла

Лично познавам Джок Полфрийман от 2013 година, когато ставаше въпрос за достъпа му до обучение. Издадох заповед, с която му беше обезпечен интернет и достъп до книги, с цел да продължи образованието си. Това сподели някогашният зам.-министър на правораздаването Димитър Бонгалов.
Оставам с усещане, че по-скоро затворническата администрация не постъпва вярно по отношение на Джок Полфрийман като ръководител на съдружие. Издадени са оскъдни актове, с които му се лишават награди, и Полфрийман реагира съответно, съобщи Бонгалов пред bTV.

По думите му методиката, по която се прави оценка до каква степен затворнците са се поправили, е остаряла. При издаването на присъдата осъзнаванаето на виновността се приемаше за смекчаващо доказателство, само че при предварителното освобождение осъзнаването на виновността не е фактор, уточни някогашният зам.-правосъден министър.

Този институт на предварителното освобождение е от 1968 години и изисква да е изтърпяна половината присъда. В случая не се спори дали Полфрийман е изтърпял половината от присъдата си, а дали се е поправил, сподели Бонгалов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР