Израел мълчи в такива моменти, но израелското участие е най-вероятното

...
Израел мълчи в такива моменти, но израелското участие е най-вероятното
Коментари Харесай

Руслан Трад: Ударът с пейджърите е част от дългосрочна операция н...

Израел мълчи в такива моменти, само че израелското присъединяване е най-вероятното пояснение на тази интервенция. Ескалацията е явна, уточни той.

 

Най-вероятно следва военна интервенция, която ще цели подсигуряване на граничните региони, предвижда Трад.

 

Тези пейджъри и уоки-токи са остаряла техника, само че се употребяват в разнообразни армии точно поради това, че са мъчно проследими и сложни за хакване. Но тук има тъкмо хакване на устройствата и гърмеж, който е комплициран вътре в тези 5 хиляди пейджъра, които се взривиха, изясни журналистът.

 

" Хизбула " има голяма и доста добре структурирана мрежа за доставка на сходни съставни елементи. Най-вероятно пратката с пейджърите е била прихваната, устройствата са били разглобени и съединени отначало, съобщи той.

 

" Иначе няма по какъв начин това устройство да бъде по този метод отдалечено задействано и манипулирано. "

 

Смята се, че тези пейджъри се употребяват по-активно от юли насам, като те се раздават и на ниско и приблизително равнище, освен на командири, добави анализаторът. Той посочи, че до момента не е имало подобен пробив.

" Израелците извънредно деликатно пресмятат своите благоприятни условия. Те схващат, че са заобиколени от проблеми или задаващи се проблеми. Имаме деен фронт в Ивицата Газа, което в бъдеще ще съставлява сериозен проблем за сигурността на цялостен Израел. Имаме Западен бряг с капацитет да възпламени и други елементи на Израел. И имаме северен фронт. Израелската войска реалокира военни единици от Газа към северния фронт. Тази военна мощ ще бъде употребена. През последните месеци Израел доста деликатно калкулира. От другата страна също не спят. Има непрекъснато придвижване на сили, които през последните месеци се струпват бавно-бавно по региони, които са основни за офанзива по израелски позиции ", разяснява Руслан Трад.

 

Руснаците следят обстановката, ускориха ученията със сирийската войска по границата с Израел и трансферираха най-малко една Противовъздушна отбрана – система на " Хизбула ", очерта различен детайл от картината журналистът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР