Личният състав на 24-а авиобаза в Крумово отбеляза 60-ата годишнина

...
Личният състав на 24-а авиобаза в Крумово отбеляза 60-ата годишнина
Коментари Харесай

24-а авиобаза в Крумово отбеляза 60 години със зрелищни демонстрации

Личният състав на 24-а авиобаза в Крумово означи 60-ата годишнина от основаването на първата вертолетна авиационна част в България - 44-и вертолетен авиационен полк.
 Министерство на защитата
В честването взе участие командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, оповестиха от Министерство на защитата. Той благодари на ветераните и персоналния състав от вертолетната авиация за тяхната воля, отговорност и професионализъм.



„ Вертолетната авиация и през днешния ден продължава да извършва поставените задания с висок професионализъм , а хората от авиобазата работят неуморно и дават най-хубавото от себе си “, уточни в приветствието си командирът на авиобазата бригаден военачалник Димитър Иванов.



Той акцентира, че спецификата на другите летателни апарати e поставяла редица провокации пред водачите и авиационните експерти при построяването и поддържането на качества през годините, само че персоналният състав постоянно се е справял чудесно, с помощта на своята организираност, дисциплинираност и усърдие.



Бригаден военачалник Иванов напомни, че през миналата година военнослужещи и цивилни чиновници от авиобазата интензивно участваха в национални и интернационалните учения и тренировки, както и в интервенции в помощ на популацията при бедствия и повреди.



В извънредно динамична конюнктура и при голяма натовареност екипажи и авиационна техника неведнъж се включваха в гасенето на пожари на труднодостъпни места. „ Само за осъществяването на дилемите за пожарогасене през последните месеци вертолетите от авиобазата бяха над 125 часа във въздуха и хвърлиха над 1450 тона вода над огнените стихии “, съобщи командирът на 24-а авиобаза.



По мотив 60-ата годишнина бяха демонстрирани някои от главните качества, поддържани и изпълнявани от летателния състав на авиобазата с вертолети AS 532 AL Cougar, Bell-206 и Ми-24.

Участие в динамичния показ взеха военнослужещи и бойна техника от Силите за специфични интервенции. Началото беше обещано от вертолет AS 532 AL Cougar, носещ националния байрак на България.



След това беше изпълнена задача по локализиране, блокиране и неутрализиране на терористична група в автомобил и евакуация на ранен военнослужещ, посредством добиване с носилка и обезпечаване на периметъра от въздуха от Ми-24. След това екипаж на AS 532 AL Cougar показва гасене на пожари с подвесна система “Bambi bucket ”.
 Министерство на защитата
Последва въздушен привет от сътрудниците от Военноморската вертолетна авиобаза „ Чайка “ към Военноморски сили с вертолет AS 365 N3 „ Dauphin “, от Специализирания отряд за въздушно наблюдаване към Групово дело „ Гранична полиция ” на Министерство на вътрешните работи с вертолет AgustaWestland AW139 и от 16-а Транспортна авиационна група - Враждебна със аероплан С-27J „ Спартан “. За първи път в небето над 24-а авиобаза гостите имаха опция да следят пилотаж на осъвременения Сухой-25 от Базата за предно разполагане в Безмер.



Тържествената част от събитието приключи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на починалите водачи и авиационни експерти от авиобазата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР