Личният лекар на Диего Марадона - Леополдо Луке, разкри, че

...
Личният лекар на Диего Марадона - Леополдо Луке, разкри, че
Коментари Харесай

Въпреки съвета на лекарите: Марадона настоява да напусне болницата

Личният доктор на Диего Марадона - Леополдо Луке, разкри, че аржентинската легенда упорства да напусне болничното заведение, макар съвета на медиците. Наскоро международният първенец претърпя интервенция за унищожаване на хематом в мозъка. След интервенцията, подхваната дни след 60-годишния празник на Дон Диего, той се усеща добре. Само че в хода на лекуването са се появили други проблеми и по тази причина би трябвало да премине през стратегия, която да му помогне да се откаже от използването на алкохол.

Пред " Марка " Леополдо Луке съобщи, че е цяло предизвикателство да убеди някогашната футболна звезда да остане под лекарско наблюдаване.

Снимка: Getty Images

" Мисля, че това е от дребното случаи, в които на Диего му е казано " не ", споделя Луке пред испанското издание.

" Всички знаем, че Диего се нуждае от доста грижи. Аз бях подложен на критика, положението на Марадона е подложено на критика, само че постоянно съм се стремял да му осигуря най-хубавото внимание. "

" Диего е доста сложен, доста сложен. Не можете да си визиите какъв е той, само че в този случай би трябвало да се опитаме да бъдем по-силни от него. Той продължава да упорства да напусне болничното заведение ".

Снимка: Reuters

Изказването на лекаря идва няколко дни след известието му, че някогашният нападател на " Наполи " страда от абстиненция след претърпяната намеса.

Луке не разкри тъкмо за какъв вид абстиненция приказва, само че преди Диего Армандо Марадона е водел борби със зависимостите си към алкохола и опиатите.

Марадона, който завоюва международното състезание с Аржентина през 1986 година, е треньор на " Химнасия " в своята татковина. След края на дейната си кариера, той няколко пъти е бил приет в болница. Проблемите с алкохола и опиатите го преследват още като футболист. През 2004 година той имаше проблеми със сърцето и дишането поради злоупотребата с кокаин, а през 2007 година се опита да се отърве от пристрастеността си към алкохола, посещавайки център за рехабилитация в Буенос Айрес.

Снимка: Getty Images

След хоспитализацията му в понеделник десетки почитатели се събраха пред болничното заведение, в която се възвръща. Те скандираха и пяха, с цел да ободрят любимеца си. Някои от тях даже разпънаха и транспаранти с лика на считания за един от най-великите футболисти в света.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР