Личният живот на известните хора винаги е бил предмет на

...
Личният живот на известните хора винаги е бил предмет на
Коментари Харесай

Личният живот на Луи XIV излиза в книга - slava.bg

Личният живот на известните хора постоянно е бил предмет на необикновен интерес на историците. Като че ли точно в тази сфера на познанието историческите проучвания се доближават най-вече до усетите на необятната аудитория – поради пикантните детайлности, поради екстравагантността и безсрамието на тези, които в това време основават историята.

Често историческата истина е толкоз любопитна, че наподобява на кино сериал и фактът, че в действителност става дума за фактически случили се събития, е изключително вълнуващ. Защото в последна сметка филмовите сюжети прекомерно постоянно са заимствани от действителността. А за любопитните читатели се появява специфична поредност „ Личният живот на… “. Луксозната серия ще се популяризира извънредно от одобреното издателство „ Милениум “, а първата книга е отдадена на „ Личният живот на Луи XIV “.

Автор е историкът Ростислав Ботев, корицата е дело на художничката Фиделия Косева. В завладяващото томче ще научите повече за личността и характера на Краля Слънце, за неговите възходи и спадове, по какъв начин се оформя като държател, както и за всичките му любовни трепети и провинения, за скандалните изневери и клюки, които дълго време вълнуват феновете на кралските пикантерии.

Луи ХIV живее в ера, в която персоналният живот на владетелите е персонален единствено на доктрина. Кралят е ненарушим по формулировка, само че това надалеч не важи за правото му на персонален живот. Десетки условности го задължават да споделя строго интимни елементи от всекидневието си с целия велможа антураж, с министрите и с непознатите пратеници, а от време на време е заставен да осведоми цялото народонаселение за здравословното си положение или за актуалните си афери.

Краля Слънце е на трона на Франция цели 72 години, от които 54 години ръководи изцяло независимо. Води пет войни, траяли общо 30 години. Строи Версай, Трианон и Марли, анулира Нантския едикт и завзема част от испанското завещание. Но оттатък ролята му на държател, биографията на Луи XIV съставлява невероятна комбинация от тежки разочарования, безсрамни изневери и примерно съпружество.

В него сексът е водещ претекст, от време на време придружаван от откровена обич, само че по-често – от моментни увлечения. А за всяко от управническите му дейности дамите в неговия живот имат избрана роля... Може да намерите книгата във всички положителни книжарници в страната, както и във фирмената книжарница „ Милениум “ (гр. София, ул. „ Цар Иван Шишман “ №18) и на уеб страницата на издателството www.milleniumbg.eu
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР