Личните данни на 1,5 милиарда потребители на са били пуснати

...
Личните данни на 1,5 милиарда потребители на са били пуснати
Коментари Харесай

Данните на 1,5 милиарда потребители на Facebook се продават на черния пазар

Личните данни на 1,5 милиарда консуматори на са били пуснати за продажба на черния пазар. Това заяви интернет изданието Privacy Affairs, като се базира на известия в профилиран конгрес.

Според непотвърдени данни става въпрос за за имената, физическите и имейл адресите и телефонните номера на потребителите на обществената мрежа. Изданието напомня, че в края на септември консуматор на един от хакерските уеб сайтове заяви, че има достъп до базата данни на Facebook, която съдържа данни за 1,5 милиарда клиенти. Сега същата база данни се предлага за продажба, като може да се купи напълно или отчасти.
 Фейсбук към този момент работи обикновено Фейсбук към този момент работи обикновено
Социалната мрежа Фейсбук възвърне работата си. Паралелно с него Instagram също към този момент работи безпроблемно. Според услугата за онлайн...

Един от евентуалните купувачи оповестява, че му е било препоръчано да купи данните за милион потребителски сметки във Фейсбук за 5 хиляди $. Все отново изданието прецизира, че евентуални купувачи са били излъгани и не са получили нищо, което повдига въпроси дали в действителност става въпрос за продажба на действителни данни.

Авторът добавя, че информацията няма общо със довечера. Повечето от сривовете са докладвани от консуматори от Съединени американски щати и Обединеното кралство, както и от Канада, Холандия, Германия, Италия, Франция и други страни. Самата компания разгласи посредством Туитър, че е наясно с проблемите с достъпа и работи за допустимо най -бързото нормализиране на нещата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР