Личната ми кауза е била и ще бъде – стабилност

...
Личната ми кауза е била и ще бъде – стабилност
Коментари Харесай

Важността на Европейските избори за енергийния комплекс „Марица изток“ обсъдиха ГЕРБ в Стара Загора

Личната ми идея е била и ще бъде – непоклатимост и гарантиране на работата на енергийния комплекс „ Марица изток “. Рудниците са жив организъм. Винаги сме се водили от натурализъм при ръководството им. По този метод има успеваемост, а не популизъм. Така стартира срещата си претендентът за представител на ГЕРБ в Европейския парламент Николай Диков с представители на КНСБ, работещи в източно-маришкия басейн, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Диков е част от сдружението, което обезпечава към 40% от електрическата енергия в България, от 2014 година.

„ Когато станах част от екипа на „ Мини Марица – изток “ имаше загуби, имаше огромни отговорности, тогава синдикатите сигнализираха, че имат потребност от чуваемост, от поддръжка за тематиките, които ги вълнуват. Към днешна дата няма забавяния към контрагентите, имаме разговор с всички. Няма ден, в който да не работя със сърце за идеята – резистентност на енергийния комплекс. Благодарение на отношението, което има досегашният евродепутат и претендент за нов мандат Андрей Новаков, доста от нещата, които мощно ни вълнуват тук, стигнаха до Екологичен потенциал “, добави Николай Диков. Той акцентира, че не трябва да се гледа и да се вършат изводи за работата на източно-маришкия комплекс единствено посредством отчети, без да се взема под внимание спецификата на нашата страна.

„ Догадки и заблуди, щом приказваме за обект от национално значение, са неприемливи “, съобщи Диков пред синдикатите. „ Не споделям, че всичко е цветя и рози, тъй като не разгадавам на максимата, че една неистина повторена 100 пъти става истина, а в противен случай – дублирам и заставам зад една истина – работата на „ Марица изток “ би трябвало да продължи. Това е идея за мен, за моите съграждани, за всички, които са част от енергийното сърце на България “, сподели още претендентът за евродепутат.

Той акцентира, че това е значимо стратегическо решение, което води до енергийна самостоятелност на страната, по тази причина е значимо секторът да има подкрепящи го хора на национално и европейско равнище. Диков благодари на Андрей Новаков за поддръжката, която е срещало сдружението до този миг, макар че тематиката е била надалеч от хоризонта му на работа.

„ Факт е, че Николай Диков е повода да се наемам толкоз с проблемите на мините, тъй като той и екипът на „ Мини Марица-изток “ ме срещнаха в елементи с тематиката. Занапред също ще бъда разполагаем и в поддръжка на сдружението “, заключи Андрей Новаков по време на срещата. Той показа с присъстващите и персоналната си позиция, която дефинира като непопулярна, а точно – „ мините би трябвало да работят до момента в който има въглища, дружно с страна, локална власт, европейски институции, би трябвало да се обединим и да се откри най-правилното решение на въпросите, които стоят пред нас “.

„ Следващият мандат на Европейския парламент е извънредно значим. Все по-голям отпор среща тази наша идея. В борбата сме един до друг с Чехия и Полша. Важно е хората да не останат без работа “, съобщи Новаков.
За обществената, трудовата и икономическата значителност на комплекса приказваха още и Валентин Вълчев, ръководител на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ и Наско Митев от Енергийния съюз на КНСБ.

„ На 26 май ни предстоят освен избори за евродепутати, предстоят ни доста значими избори за бъдещето ни “, безапелационен бе Валентин Вълчев. „ Набира скорост евроскептицизмът, което не води до положително за европейските нации. Бъдещето на централите, работещи с твърдо гориво би трябвало да бъде предпазено. Затова е извънредно значимо кои ще бъдат нашите представители в Европейския парламент и Европейската комисия, тъй като там се вземат решенията за нас. Така ще знаем и от кого да търсим отговорност като жители на район с енергиен компекс “, добави той.

„ Ние дружно: синдикати, бизнес, политици – би трябвало да се обединим, с цел да успеем и да върнем вярата на хората в сигурното бъдеще. Предстоят ни още доста срещи и работа по тематиката, само че идеята е една – стожерът на енергетиката ни – „ Марица изток “. Пожелавам ви миньорско самочувствие и триумф на 26 май “, обърна се към претендентите за представители в Екологичен потенциал и Наско Митев.

По време на срещата стана дума още и за двойния стандарт при храните, цените и услугите. Засегнати бяха и тематиките по какъв начин Европа подкрепя българските райони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР