Либийски сили, съюзници на международно признатото правителство в Триполи, са

...
Либийски сили, съюзници на международно признатото правителство в Триполи, са
Коментари Харесай

Ужасът на войната се завърна в Либия

Либийски сили, съдружници на интернационално приетото държавно управление в Триполи, са завладели 145 бойци от Източните сили, заяви боен пълководец, представен от Ройтерс.

Пленниците са хванати в град Зауия западно от Триполи, сподели Мохамед Алхудаири, пълководец на оперативния щаб за западния район. Той сподели пред Ройтерс, че са били иззети 60 транспортни средства.

ТАСС заяви, че в източния либийски град Тобрук е дошъл генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за среща с ръководителя на основания там либийски парламент Агила Салех, заяви телевизия "Ал Арабия ".

Малко по-рано телевизия "Скай нюз - Арабия " заяви, че Гутериш е дошъл в Бенгази за договаряния с командващия Либийската национална войска (ЛНА) маршал Халифа Хафтар и с цел да разиска с него ситуацията в страната след заповедта на Хафтар за нахлуване на ЛНА към Триполи.

Според тв канала "Ал Хадас " срещата сред Гутериш и Хафтар може да се състои в Тобрук, а "Ал Арабия " отбелязва, че двамата ще се срещнат край Бенгази и ще дадат конференция.

Регионалните медии нямат точни данни къде се намира шефът на ЛНА.

В Либия работят две държавни управления: интернационално приетото Правителство на националното единодушие на премиера Файез ал Сарадж в Триполи и краткотрайното държавно управление на Абдала Абдуррахман ат Тани, настоящо в източната част на страната дружно с определения парламент и подкрепяно от ЛНА на маршал Халифа Хафтар.

Вчера Хафтар разгласи, че стартира нахлуване към Триполи, "за да освободи столицата " и "да прочисти западната зона от терористични групировки ". Сарадж на собствен ред даде заповед на всички военни подразделения под негов надзор да бъдат подготвени за защита.
 Ужасът на войната се завърна в Либия
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР