Либералите в ЕП (АЛДЕ) се обявиха за балансьор в бъдещия

...
Либералите в ЕП (АЛДЕ) се обявиха за балансьор в бъдещия
Коментари Харесай

Либералите ще спънат Вебер и Тимерманс за ЕК

Либералите в Екологичен потенциал (АЛДЕ) се оповестиха за балансьор в бъдещия Екологичен потенциал, откакто резултатите от евроизборите разрушиха досегашното болшинство на Европейската национална партия (ЕНП) и Партията на европейските социалисти (ПЕС) и дадоха да се разбере, че няма да разрешат бъдещият ръководител на Еврокомисията да бъде определен всред оповестените водещи претенденти. ЕНП заложи на Манфред Вебер, а ПЕС - на Франс Тимерманс. АЛДЕ бе подсилена главно от бъдещите евродепутати от партията на френския президент Еманюел Макрон. 

" Ние спечелихме най-вече спомагателни мандати в Екологичен потенциал (около 40) и ще имаме повече от 100 евродепутати. И ЕНП, и Прогресивният алианс на социалистите и демократите (С&Д) изгубиха и към този момент няма да имат болшинство. Без нашата поддръжка няма да е допустимо да се образува постоянна проевропейска коалиция ", се показва в изказване на партията, огласено през вчерашния ден. Лидерът на АЛДЕ ГИ Верхофстад е измежду съперниците на системата на водещия претендент (шпиценкандидат), против нея се разгласи и Макрон.

Днес евролидерите се събират в Брюксел, с цел да стартират договаряния за систематизиране на най-висшите постове в Европейски Съюз през идващите пет години. ЕНП и С&Д се чака дружно да имат 329 места, а до момента имаха 401 места. Мнозинството в 751-местната институция се обезпечава от 376 мандата, това е минималната поддръжка за избор на предстоящ началник на Европейска комисия.

Манфред Вебер прикани за необятен съюз на проевропейски сили със социалисти, либерали и зелени. " Когато погледна данните, не виждам болшинство против либералите, не виждам болшинство против социалистите, не виждам болшинство против Европейската национална партия. Така че това, което бих желал да създадем, е да обединим силите си, с цел да работим дружно занапред нататък ", акцентира Вебер. Тимерманс протегна ръка за коалиция с левите и зелените още по време на акцията, само че тя не му обезпечава болшинство. Той отхвърли коалиция само с крайнодесните и прикани за " прогресивно " болшинство на проевропейските сили.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР