LG Electronics, компания която работи с над 75 клона по

...
LG Electronics, компания която работи с над 75 клона по
Коментари Харесай

Как придобиването и развиването на нови знания ни носят добавена стойност

LG Electronics, компания която работи с над 75 клона по целия свят, отделя особено внимание на връзката с клиентите си. За да даде незабравимо прекарване по целия свят, Global Learning and Development (L&D) екипът прави всичко належащо, с цел да подсигурява, че компанията има нужните умения и съоръжение, с цел да реализира упования триумф.

Световният L&D екип осъзнава нуждата от стандартизиране на обучителните стратегии за задграничните клонове, с цел да построи качествени услуги за професионално развиване. Екипът предлага всеобхватна поддръжка на чиновниците по целия свят посредством систематични образования, които им оказват помощ да обезпечават добавена стойност на потребителите на компанията и да правят работата си чудесно и да демонстрират непрестанно развиване в кариерата си.

„ Нашата бизнес идея се концентрира върху това да предоставяме високо качество артикули и обслужване за нашите клиенти, поддържането на мощно пазарно наличие и стимулирането на нововъведения в промишлеността, " споделя Ерика Чой, експерт в интернационалния екип на L&D на LG. Ние се стремим да останем конкурентно способни, с цел да осигурим качество на нашите клиенти, посредством непрестанно рационализиране и развиване на чиновниците си. "

Имало е разнообразни провокации при основаването на подготвителната стратегия - като бързо изменящи се пазарни трендове, интензивна конкуренция, софтуерния прогрес и нуждата от адаптиране към непрестанно разрастващите се потребности на клиентите. Като се има поради възходящото търсене на стратегии за образование по отношение на известни тематики като цифрова промяна, L&D екипът призна, че е както време, по този начин и разходно по-ефективно да се употребява трети тип платформа за образование. С повишаването на отдалечената работа след световната пандемия, екипът търси платформа в онлайн формат, която да бъде елементарно налична за чиновниците по целия свят.

За да даде на чиновниците нужното умеене за реализиране на триумф, екипът избира доставчикът на онлайн образование LinkedIn Learning след деликатна оценка и деветмесечна пилотна стратегия. „ Платформата съдържа библиотека, която обгръща необятна гама от тематики, което е значимо за нашите разнородни чиновници, с цел да можем да подсигуряваме новост и успеваемост ", показа Чой, като добави, че удобството да можем да избираме на какво устройство ще бъде образованието - мобилно или настолно, както и поддържането на надписи на голям брой езици, също играе забележителна роля в решението да изберат точно тази платформа.

С предоставени образования както по меки, по този начин и по твърди умения, чиновниците имат достъп до необятен набор от курсове, с цел да подобрят своята подготвеност в голям брой дисциплини. Например, чиновник на LG, отговарящ за образованията по продажби, съумява да употребява научената информация от стратегия за умения в продажбите, с цел да приготвя местни промоутъри. Друг чиновник - началник на местен финансов екип, открива, че програмата по връзка и водене на преговри, му дава умения, които могат да бъдат употребявани в срещи лице в лице с членове на екипа.

С другите офиси на LG, разпръснати по целия свят, своевременната акомодация към вътрешните и външните трендове на всяка от локациите, е предизвикателство. „ Партньорството ни обезпечава обстойно и настоящо наличие, обучавайки чиновниците в експертни познания, с които да развият нужните им умения и да се трансфорат в експерти, с помощта на по-добра форма на образование и съблюдаване на трендовете в промишлеността ", изясни Чой.

За да насърчи интензивно присъединяване, L&D екипът основава повсеместен проект след провеждането на вътрешни акции за информираност, с които подчертава върху преимуществата на онлайн образованието и предлаганите функционалности. Екипът обезпечава курсове за запознаване на чиновниците с платформата и предлага непрекъсната поддръжка посредством обособени осведомителни центрове. Освен това платформата е включена в съществуващите към този момент обучителни стратегии на LG, което я прави елементарно налична от всички. След ефикасното ангажиране на чиновниците в програмата, 99% от тях към този момент са задействали своя акаунт, а две трети - 67% - влизат в LinkedIn Learning всеки месец.

„ Създадохме завладяващо наличие, с цел да предизвикаме неспокойствие и да насърчим чиновниците да употребяват изцяло опциите за образование ", споделя Чой. „ Използвахме и вътрешни канали за връзка, като бюлетини, интранет портали и обществени медии, с цел да разпространяваме платформата и нейните преимущества. " Например, L&D екипът на LG в Мексико основава и популяризира книга за образования, която разграничава стратегиите, определени за съответни функции и позиции. И с цел да подтиква присъединяване, локалният екип откроява най-активните чиновници и ги награждава с месечни награди за образование.

Програмата за образование е призната добре от чиновниците. В изследване измежду към 160 чиновници на LG програмата получава приемливата оценка от 9,1 (от 10), като доста от тях показват огромното многообразие от тематики на курсовете, лесния за гледане формат и наличността за мобилно устройство, както и по какъв начин образованието им разрешава да разширят своя опит в разнообразни области, за някои от главните преимущества.

Следващата фаза от тактиката за образование включва по-нататъшно консолидиране на LinkedIn Learning в стратегиите за развиване на гении на LG. „ Целта ни е да използваме разбора на данни, с цел да придобием визия по какъв начин най-ефективно да образоваме чиновниците, което ще разреши на екипа ни да персонализира още повече образователния развой ", заключи Чой. „ Ще продължим да използваме LinkedIn, които ни дават неповторима платформа за образование, като отговоря на изменящите се потребности на нашите чиновници. "

Вътрешните образования са основна част от визията на основния изпълнителен шеф на LG Уилям Чо за промяна в „ компания за интелигентни решения за живота ". LG ще продължи да влага в обучителни стратегии, с цел да насърчи и увеличи вътрешната подготвеност и постигането на задачата си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР