Лейди Би е сред звездните рожденици днес. Тя е родена

...
Лейди Би е сред звездните рожденици днес. Тя е родена
Коментари Харесай

Лейди Би е рожденичка днес, вижте още кой празнува

Лейди Би е измежду звездните рожденици през днешния ден. Тя е родена на 8-ми октомври 1979 година в град Пазарджик. Имената на певицата са Бойка Щерева. Като дете е ходила на уроци по пиано, солфеж и пантомима.

На 13-годишна възраст Бойка печели премия на фестивала " Микеле Меркурий ", където е оценена в категория за млад реализатор. Само след година печели и в предаването " Хит минус едно ".

След довеждане докрай на приблизително обучение е призната в Консерваторията, където приключва с отличен триумф. По време на образованието си работи като певица на джаз и соул в клубове в София. Тогава печели и премия за млад гений на " Златния Орфей ".

Лейди Би печели и състезанието " Passport " през 1999г. По това време взе участие в концерт в зала 1 на НДК като подгряващ реализатор на Dana International. Първият албум на певицата излиза през 2002 година и носи името " Back 2 U ". В него са включени 17 песни, които са авторски. Вторият и албум се споделя " Da Bit 4 " и е публикуван от звукозаписна компания " Рива Саунд ".

Била е в Дубай и Съединени американски щати, където е имала концерти с задгранични музиканти. Тогава се среща с рапъра 50 Cent. Певицата взе участие на състезанието Евровизия през 2009 година. Там стига до край с осъществяването на песента Chance to love you ".

Лейди Би има три албума и клипове на над 10 песни. Тя е пяла с " X Team ", " Ice cream ", " Deep Zone Project ", Люси и даже Таня Боева. През 2010 година Лейди Би и Таня Боева изпяват песента " Кой е тузара ", която става шлагер.

А ето и още някои известни рожденици на днешната дата:

Десислава Атанасова - народен представител в 44-ото Народно събрание

Ивелина Василева - народен представител в 44-ото Народно събрание

Иво Христов - шеф на кабинета на президента Румен Радев

Митко Събев - предприемач

Огнян Кръстев – предприемач.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР