Лейбъристката партия, ръководена от Киър Стармър, представи днес своя манифест

...
Лейбъристката партия, ръководена от Киър Стармър, представи днес своя манифест
Коментари Харесай

Лейбъристите във Великобритания обещаха, че няма да изоставят Украйна

Лейбъристката партия, ръководена от Киър Стармър, показа през днешния ден своя манифест (програма), който обичайно се преглежда като набор от нейни предпочитани задължения към гласоподавателите, в случай че завоюва изборите, оповестява Би Би Си.

Текстът, отдаден на войната в Украйна гласи: " При лейбъристите военната, финансовата, дипломатическата и политическата поддръжка за Украйна от Обединеното кралство ще остане непоклатима . Лейбъристите ще поддържат напъните Русия на Путин да бъде подведена под отговорност за нейната противозаконна война и ще се причислят към апелите за основаване на Специален арбитражен съд за закононарушението експанзия . Ще работим с нашите съдружници, с цел да позволим замразените съветски държавни активи да бъдат възобновени и употребявани за поддръжка на Украйна. И ние ще играем водеща роля в даването на Украйна на явен път към участие в НАТО.

Украйна от дълго време се застъпва за основаването на Специален арбитражен съд за закононарушението експанзия (съпругата на президента на страната Елена Зеленская приказва за това по-специално в речта си в английския парламент).

Престъплението експанзия се дефинира от Организация на обединените нации като потребление на въоръжена мощ от страна против суверенитета, териториалната целокупност или политическата самостоятелност на друга страна. В това закононарушение могат да бъдат упрекнати единствено държавни водачи, решили да атакуван друга страна.

Според всички социологически изследвания Лейбъристката партия към този момент е надалеч пред ръководещите консерватори. Ако тази обстановка продължи до изборите, планувани за 4 юли, тогава лейбъристите могат да завоюват болшинство в новия парламент със забележителна преднина (вариантът, при който нито една партия не получава безусловно болшинство, се смята за по-малко евентуален при сегашните условия).
 Лондон афишира пред Г-7 300 млн. $ за Украйна
Лондон афишира пред Г-7 300 млн. $ за Украйна

Англия е отделила съвсем 12,7 милиарда паунда за военна, филантропична и икономическа поддръжка на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР