Лейбъристката партия на Австралия, която е в опозиция от 2013

...
Лейбъристката партия на Австралия, която е в опозиция от 2013
Коментари Харесай

Лейбъристите в Австралия печелят убедително парламентарните избори

Лейбъристката партия на Австралия, която е в съпротива от 2013 година, печели болшинството от местата в Камарата на представителите на извършените в събота парламентарни избори. Това демонстрират резултатите от обработването на половината от бюлетините.

Лейбъристите до момента са обезпечили 72 места против 51 от консервативната коалиция, съобщи Агенция Франс Прес. За сформирането на независимо държавно управление са нужни най-малко 76 места. Все още не беше ясно дали лейбъристите ще се нуждаят от съдружници, с цел да си обезпечат болшинство.

Очаква се парламентарната секта на лейбъристите да образува ново държавно управление, който ще бъде управлявано от водача им Антъни Албанез. Той към този момент се обърна към партийните си приятели, като сподели, че е подготвен да служи на страната си като нов министър председател.

" Искам да обединя страната, да намерим общите ни ползи и да се стремим към обща цел. Хората желаят да се обединим като нация и аз считам да управлявам това ", сподели политикът, като означи, че счита за велика чест да стане 31-ият министър председател на Австралия.



Албанез даде обещание още да трансформира Австралия в " суперсила " на възобновима сила.

" Можем да се възползваме от опцията Австралия да бъде суперсила с възобновима сила ", сподели водачът на лейбъристите, който даде обещание да ускори дейностите против климатичните промени.

Премиерът Скот Морисън, който е и водач на ръководещата Либерална партия (в коалиция с Националната партия) към този момент поздрави политическия си съперник с победата=

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР