Лейбъристите обещават да обърнат „колапса в разкриването на престъпления“ с „Комисия за таксуване“

...
Лейбъристите създадоха така наречената Комисия за таксуване“ с незабавен ефект.
Коментари Харесай

Лейбъристите създадоха така наречената „Комисия за таксуване“ с незабавен ефект. Тя ще има за цел да идентифицира причините за „лошия“ спад в успешното правоприлагане и да разработи надеждни предложения за обръщане на нещата.

В комисията ще участват старши експерти от полицейския и прокурорския сектор. Той ще бъде председателстван от бившия комисар на жертвите Дейм Вера Беърд, каза партията.

Дейм Вера напусна поста комисар на жертвите през септември миналата година, като каза в осъдително писмо за напускане, че „наказателното правосъдие системата е в хаос" и министрите занижиха интереса на жертвите.

Министърът на вътрешните работи в сянка Ивет Купър каза: "Би трябвало да е немислимо толкова много повече престъпления да не носят никакви последствия, но това е срамната реалност след 13 консервативни години.

„Тази експертна комисия ще ни помогне да изпълним обещанието си да направим Великобритания по-безопасна.“

Лий Андерсън: Даунинг стрийт подкрепя заместник-председателя на Торите, след като той каза на мигрантите, които не харесват шлеповете, да се „върнат във Франция“

Изображение: Министърът на вътрешните работи на лейбъристите в сянка Ивет Купър

Лейбъристите посочиха последните данни на Министерството на вътрешните работи, показващи, че в през годината до март 2023 г. е имало „доказателствени затруднения“ с 2,4 милиона от 5,4 милиона регистрирани престъпления.

Само 9,7% от всички престъпления са довели до обвинение, извънсъдебно действие или отклоняваща дейност - оставяйки над 90% неразрешени.

Лейбъристите казаха, че рекордно голям брой жертви се отказват от наказателноправната система, като 1,6 милиона дела са прекратени поради оттегляне на жалбоподателите.

Това се случва, тъй като броят на дните, необходими за повдигане на обвинение срещу заподозрян, се е утроил от 2016 г. от 14 на 44.

В отговор на предложенията на лейбъристите, говорител на Консервативната партия каза: „Лейбъристите са меки към престъпността и меки към престъпници. Кийр Стармър последователно убеждава своите депутати да гласуват против по-строги присъди за извършители на насилие и изнасилвачи.

„Където лейбъристите са на власт, престъпността е с над една трета по-висока от районите, управлявани от консерваторите, и като директор на прокуратурата Кийр Стармър наблюдава огромен спад в броя на преследваните сексуални престъпления.

„Междувременно намалихме процента на повторни престъпления до по-нисък, отколкото когато лейбъристите напуснаха поста, увеличихме процента на присъди с 15%, удвоихме процента на обвиненията за изнасилване и въведе по-строги присъди за най-тежките нарушители."

Прочетете повече:
„Непростима липса на спешност" за подобряване на подкрепата за оцелелите от изнасилване

Според лейбъристите, партийната Комисия за таксуване ще изготви препоръки за ключови области, включително подобрения в дигиталната криминалистика, за да помогне на полицията да разбие повече случаи и намаляване на бюрокрацията в споразумения за съвместна работа между силите и Кралската прокуратура (CPS).

Заедно с това Дейм Вера, членовете, които са се съгласили да се присъединят към комисията, включват бившият главен полицай Стивън Отър, бившият главен прокурор на короната Друзила Шарплинг и заместник-кметът на Западен Йоркшир по полицията и престъпността Алисън Лоу.

Емили Торнбъри, адвокатът в сянка генерал каза, че е време да се замени „играта на обвинения“ между полицията и CPS за рязко падащите ставки на таксите със сътрудничество за наказване на престъпниците и защита на общностите. „съдебно разследване на причините за тази криза с таксуването и изготвяне на солидни препоръки за възстановяване“.

Тя каза: „Окаяният срив в тарифите на таксуването изложи жертвите на престъпления на непоносима мъка и несигурност и ние сме сега виждаме рекорден брой жертви, които се отказват напълно от наказателноправната система.

„Разследванията и съдебните преследвания за тежки престъпления като изнасилване са в мрачно състояние, наказателноправната система е в хаос и нещата просто не могат да останат такива, каквито са."

Лейбъристи: Обединеното кралство е в „обичайна примка", що се отнася до престъпността

Адвокатите също казаха пред Sky News, че съдебната система е „на път да се пропука“ с недостиг на прокурори, съдии и съдебни зали възпрепятства усилията за изчистване на натрупаните дела в коронния съд.

Състоянието на съдебната система се очаква да бъде доминиращ въпрос на следващите общи избори, като и двете основни партии се стремят да се продадат на избирателите като партия на закона и поръчка.

Вътрешният офис се свърза за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР