Лейбъристите са близо до искане за втори референдум, съобщават осведомителните

...
Лейбъристите са близо до искане за втори референдум, съобщават осведомителните
Коментари Харесай

Лейбъристите на крачка от искане за втори референдум

Лейбъристите са покрай искане за втори референдум, оповестяват информационните организации. Малко повече от месец преди Англия да напусне Европейски Съюз на 29 март, министър председателят Тереза Мей към момента се пробва да контракти промени в съглашението си с Брюксел, с цел да си обезпечи поддръжката на Народното събрание за това. Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин към този момент се придържа към политиката на партията да резервира опцията за втори референдум " на масата ", в случай че държавното управление на Мей не успее да подписа съглашение с Брюксел, което може да постави завършек на безизходицата в Народното събрание. Мей е дала обещание на Народното събрание опцията да гласоподава за идващите стъпки по Брекзит на 27 февруари, а депутатите имат намерение да предложат редица промени в нейния проект, в това число да се каже, че той би трябвало да бъде подложен на референдум.

Запитан дали партията му ще гласоподава в поддръжка на втори референдум, заместник-председателят на партията Том Уотсън съобщи пред телевизия Военновъздушни сили: " Може да е... Ние се приближаваме към тази точка ". " Ние се насочваме в тази посока, само че към момента има и други варианти в идващите дни ", сподели той. Перспективата за осъществяване на втори референдум основава алтернатива за Корбин: до момента в който доста от членовете на партията горещо поддържат по този начин нареченото национално гласоподаване, други просто желаят Англия да напусне допустимо най-скоро. " Все по-голям е броят на хората, които считат, че в този момент се придвижват към обстановка на втори референдум, с цел да блокират излизането без съглашение или да блокират неприятното съглашение на Мей- това ще бъде гласуването през идната седмица “ – съобщи Джон Макдонъл от лейбъристката партия.

Друг лейбъристки народен представител, Фил Уилсън, е декларирал, че е провел и диалози с някои от министрите в кабинета на Мей, с цел да получи поддръжката им за референдум.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР