+++ Леярната за алуминий в завода на BMW Group в

...
+++ Леярната за алуминий в завода на BMW Group в
Коментари Харесай

Насочени изцяло към устойчивостта

+++ Леярната за алуминий в завода на BMW Group в Ландсхут получава възобновен документ от Aluminium Stewardship Initiative (ASI)
+++ Соларният алуминий покрива повече от една трета от годишните потребности на леярната
+++ Около две трети от потребления алуминий е от рециклиращия цикъл

Леярната за леки метали на BMW Group в Ландсхут още веднъж е без значение сертифицирана за стабилно потребление на алуминий: тя дава отговор на стандартите на Aluminium Stewardship Initiative (ASI), интернационална организация с нестопанска цел, подкрепяна от екологични и индустриални асоциации, производители на алуминий, както и преработвателни предприятия. ASI дефинира критерии за резистентност за екологично и обществено виновна алуминиева верига на цената.

„ Устойчивият рандеман на първични материали и съзнателното боравене с материали играят централна роля в нашето вътрешно произвеждане на съставни елементи, както и в нашата световна мрежа от снабдители “, споделя доктор Йоахим Пост, член на борда на BMW AG за покупки и мрежа от снабдители. „ Чрез закупуването на алуминий за нашето вътрешно произвеждане на съставни елементи, което употребява електричество от слънчева сила, ние доста понижаваме излъчванията на CO2. Друг ключ към намаляването на излъчванията и опазването на естествените запаси се крие в кръговата стопанска система. В бъдеще в половината от нашите нови транспортни средства би трябвало да се влагат вторични първични материали. “

Соларният алуминий покрива над една трета от годишните потребности
Леярната за леки метали в Ландсхут е единственото индустриално оборудване за отливки от леки метали на BMW Group в Европа. Това е една от най-модерните и устойчиви леярни в света. Благодарение на потреблението на сърцевини от неорганичен пясък, по време на леене не се отделят съвсем никакви излъчвания. От 2021 година леярната за леки метали изкупува алуминий, който се създава благодарение на електричество от слънчева сила. Тъй като производството на алуминий е доста енергоемко, потреблението на екологично електричество – като да вземем за пример слънчева сила – има забележителен капацитет за понижаване на излъчванията CO2. С няколко десетки хиляди тона „ слънчевият “ алуминий покрива повече от една трета от годишните потребности на леярната за леки метали в завода в Ландсхут.

CO 2 усъвършенстван кръговрат на преработването със личен за леярната затворен цикъл

Наред със стоманата, алуминият има максимален дял от тежестта на материалите, употребявани в колите на BMW Group. Около две трети от алуминия, употребен в Ландсхут, идва от верига за преработване, от които съвсем две трети идват от личната затворена верига на леярната. Например, BMW Group умишлено понижава потреблението на примитивен алуминий с по-интензивни CO2 излъчвания в интерес на цикъл на преработване с усъвършенствани CO2 излъчвания. В производството се употребява и зелена електрическа енергия.

BMW Group има дълга традиция в виновното отношение към алуминия. Повече от 10 години леярната за леки метали, дружно с локални преработватели, ползва цикъл на преработване на индустриалния скрап от леярския развой. Решаващият фактор тук е характерното обособяване на алуминиеви останки по вид. Във всички леярски фабрики, както и в станциите за механична обработка, остатъците се събират съгласно типа, тъй че материалите да не се смесват с самостоятелните съставни елементи. По този метод, след преправка, алуминиевите боклуци могат да се употребяват наново за производството на същите съставни елементи.

„ BMW Group през цялото време поддържа Aluminium Stewardship Initiative “, споделя доктор Щефан Кашперовски, шеф на завода на BMW Group в Ландсхут и леярната за леки метали, най-голямата индустриална зона на завода за съставни елементи в Долна Бавария. „ Ние изцяло осъзнаваме отговорността си и отдаваме огромно значение на устойчивия рандеман на първични материали за нашето произвеждане. “

Миналата година чиновниците на леярната за леки метали са произвели към 3,3 млн. отливки с общо тегло над 73 000 тона. Обхватът на производството включва съставни елементи за мотори като цилиндрови глави и цилиндрови блокове, съставни елементи за електрически задвижвания и огромни структурни съставни елементи за каросерията на автомобила.

Отговорността на BMW Group се простира оттатък преработването и до потребления алуминий. За компанията е значимо при какви условия се добива и преработва суровината боксит в страни като Австралия, Бразилия и Гвинея.

BMW Group също е в директен контакт с снабдители на алуминий и сътрудници за преработване, с цел да разшири поредно ASI узаконяването до целия цикъл на материалите - като се стартира от доставящите мини.

Леярната за леки метали е сертифицирана за повторно съгласно стандарта за резистентност (Performance Standard) на ASI: критериите за инспекция изискват както доказателства за материална отговорност, като холистичен разбор на виталния цикъл на личните артикули на компанията, по този начин и цялостна тактика за преработване, както и спазването на стандартите в подтекста на прозрачността, на висшето управление и корпоративната честност. Първото сполучливо узаконяване по критерия материална отговорност (‚Material Stewardship‘) е извършено през декември 2019 година

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР