Левски записа първа победа по време на подготвителния си лагер

...
Левски записа първа победа по време на подготвителния си лагер
Коментари Харесай

Левски спря негативната серия в Белек с победа над босненския Тузла Сити

Левски записа първа победа по време на подготвителния си лагер в турския курорт Белек. „ Сините “ надвиха над босненския Тузла Сити с 2:0 с голове на Рикардиньо и Марин Петков от дузпа. Тимът на Николай Костов записа най-хубавия си мач до момента в подготовката и сътвори куп положения пред вратата на противника. За разлика от спаринга с Дукажини, този път наставникът бе заложил на състав с съвсем всички опитни играчи, които бяха титуляри през есенния дял на шампионата. От първата минута започва и първото ново попълнение Фабио Лима.


Левски стартира по-активно срещата, само че играчите на Николай Костов не стигаха до толкоз чисти положения в първите минути. Първото такова бе в 12-та минута. При едно заучено състояние, Фабио Лима центрира на задна греда, където Ван дер Каап уцели гредата. В 15-та минута Уелтън подаде доста елегантно на Фадига, а халфът стреля от точката на дузпата, само че стражът на Тузла Сити се оправи и мазета в корнер. Босненците дадоха отговор с бърза офанзива, при която състезател на Тузла Сити получи топката в наказателното поле, само че от много чиста позиция стреля мощно над вратата.

В 22-та минута Уелтън получи топката на левия фланг и направи едно от марковите си осъществявания. Той нахлу на скорост към наказателното поле, сви топката към десния си крайник и стреля, само че около гредата. В 23-та минута Левски излезе напред в резултата. С съществена заслуга за него бе левият защитник Цунами. Той получи хубаво прехвърлящо подаване, съумя да заеме по-добра позиция и с тяло да се пребори със противник, след което подаде към Рикардиньо, а нападателят нямаше по какъв начин да сбърка от близко – 1:0.

В 28-та минута бразилецът изпрати топката за повторно във вратата на Тузла Сити. Нападателят бе изведен добре и съумя да преодолее вратаря и да прати кълбото зад него, само че в тази обстановка бе маркирана засада. В 32-та минута „ сините “ направиха съвършена контраофанзива. Патрик-Габриел Галчев лиши една топка и напредна през центъра, след което изведе Уелтън на фланга. Бразилецът залъга защитник и стреля, само че след рикошет топката излезе в корнер. Малко по-късно Уелтън изведе Рикардиньо, който в последния миг бе спрян от вратаря преди да излезе на празна врата. Като цяло през първата част „ сините “ демонстрираха положителни неща, скорост в офанзива и на моменти дълбока преса в половината на противника, която очевидно затрудняваше изнасянето на играчите на Тузла Сити.

В началото на втората част Левски продължи да бъде по-активен макар някои промени, които Николай Костов направи в състава си. Една от тях бе Марин Петков, който направи чудесно включване. В 57-та минута той направи хубаво двойно с Фадига, нахлу в наказателното поле и бе фаулиран в него. Зад топката застана персонално пострадалият и осъществя за 2:0. Малко преди този момент босненците можеха да вкарат, само че Масович от близка отдалеченост не съумя да осъществя.

В 68-та минута Уелтън преодоля леко защитник на Тузла Сити и центрира, а Илиян Стефанов с глава стреля около гредата. В 78-та минута босненците стигнаха до попадение, което обаче бе вярно анулирано поради засада. До края още едно попадение на Тузла бе анулирано поради засада. За Левски пък Илиян Стефанов бе покрай това да означи, само че не съумя. В последна сметка „ сините “ сложиха завършек на отрицателната серия в контролите и записаха първа суха мрежа в Белек. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР