Левски записа четвърта поредна победа над ЦСКА този сезон и

...
Левски записа четвърта поредна победа над ЦСКА този сезон и
Коментари Харесай

Левски е на финал след нов бой по ЦСКА

Левски записа четвърта поредна победа над ЦСКА този сезон и стигна до финала на волейболното състезание при дамите. След двата триумфа в постоянния сезон, "сините " взеха и двете дербита на полуфиналите в плейофите и справедливо са на финала.

В последната борба сред двата отбора в зала "Васил Симов ", 29-кратните шампионки на България надвиха с 3:1 (25:14, 18:25, 26:24, 26:24) в доста оспорвана борба и чакат да схванат противниците си на финала. Ако не стане някаква голяма изненада, те ще спорят с тоталните фаворитки от Марица.

Този мач предложи игра на приливи и отливи и от двата тима. Но най-малко в първата му част левскарките бяха цялостен хегемон на игрището и с лекост поведоха с 1:0 след 25:14. Но тази безапелационна победа в гейма очевидно им изигра неприятна смешка.

Във втората част "сините " бяха по-отпуснати, а цесекарките овладяха изцяло самодейността. Блокадата и посрещането им заработиха и в последна сметка завоюваха успеха в нея с 25:18 и всичко стартира изначало.

Третият гейм беше извънредно завързан и в него Левски водеше, само че съперничките му не се предаваха и до последно поддържаха интригата. След 26:24 в него се стигна и до решителната четвърта част.

В нея "сините " поведоха с 16:10 на втората техническа пауза, а след това дръпнаха и с 20:14, като успеха им изглеждаше сигурна. Но "червените " демонстрираха зъби и не просто наваксаха изоставането, а даже и поведоха при 23:22.

Но силите им не устояха. И макар че отразиха един мачбол на левскарките, при втория рухнаха и не съумяха да спрат офанзивата на Левски, с цел да отпаднат в полуфинала след четвъртата им загуба във безконечното дерби този сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР