Левски стартира силно в Лига Европа, но два дни по-късно

...
Левски стартира силно в Лига Европа, но два дни по-късно
Коментари Харесай

Треньор напусна Левски

Левски започва мощно в Лига Европа, само че два дни по-късно остана без един от своите треньори. Кондиционният експерт Роко Перота напусна " сините ". Треньорът и управлението на столичани се разделиха по взаимно единодушие, след което италианецът се сбогува с досегашните си сътрудници и футболистите на отбора.

" Тръгвам си от Левски. Благодаря на предходното управлението на клуба за предоставената ми опция да работя в този клуб, а на настоящето, че ме разбра и се съгласи да ме пусна да се върна в родината ми. Това решение е доста мъчно за мен, защото към този момент шест години пребивавам в България. Съпругата ми е българка, а София е моят втори дом. Имам персонални аргументи, които ме карат да се завърна на Апенините, с цел да съм покрай фамилията ми. Освен това, с жена ми желаеме да пробваме да живеем в Италия. Пожелавам триумф на Левски в Лига Европа, Първа лига и Купата на България. Радвам се, че в моя финален мач клубът записа първи триумф в евротурнирите с над един гол от седем години. Надявам се да бъде още един и тогавашния сезон, когато Левски игра в Лига Европа. Феновете би трябвало да бъдат търпеливи. Направиха се доста промени, само че треньорът Николай Митов работи добре, с цел да се подобрят нещата. Отбор не се прави за две седмици или даже за два месеца. Ще бъде нужно самообладание и схващане.
 Левски показа тима на благотворителен търг Бъдещето ми? Първо ще си умря и ще се опитам да се възстановя. Не съм приказвал с нито един клуб, защото имах контракт с Левски за още година и половина. Винаги ще помня престоя си тук. ", показа 35-годишният Роко пред Sportal.bg.

 Левски - Септември София Той дойде на " Герена " през зимата на 2016 година, откакто дълго време беше ухажван от Георги Иванов-Гонзо и тогавашния притежател Иво Тонев. По това време Роко бе част от щаба на Ивайло Петев в националния тим на България, а преди този момент двамата работеха дружно в кипърския АЕЛ Лимасол. Шефовете на " сините " в продължение на няколко месеца желаеха Роко Перота, който бе направил име у нас с работата си в ЦСКА преди този момент. Първоначално някогашният треньор на Торино отхвърляше, само че след решението на Тонев да заплати отплата на БФС, с цел да може италианецът да влезе в щаба на Стойчо Стоев, Перота склони да работи за 26-кратните първенци.

 Националите с първа подготовка преди Турция и Малта Причината за раздялата са сложни, само че не става въпрос за скандал сред двете страни. Италианецът бе опериран преди няколко месеца в глезена, като към момента не съумява да се възвърне. Специалистите, които направиха интервенцията в Германия, настояват че на Роко му е нужна цялостна отмора още няколко седмици, в случай че желае да се възвърне изцяло. Освен това, самият Перота, изявил предпочитание да се върне в родината си, защото с красивата му брачна половинка Стела, която е българка, желаят на този стадий да трансформират метода си на живот и да се открият на Апенините.
 Левски още веднъж отпътуваха за Кипър
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР