Левски спечели с 2:0 отложения си мач с Пирин от

...
Левски спечели с 2:0 отложения си мач с Пирин от
Коментари Харесай

Левски се поизмъчи, но не сгреши срещу Пирин на Герена

Левски завоюва с 2:0 отсрочения си мач с Пирин от Първа лига. Тимът на Никоай Костов трябваше да чака до 78-ата минута, с цел да пробие защитата на гостите. Уелтон поведе " сините " към триумфа. Асен Митков оформи крайния резултат. Победата изстреля " сините " на третото място в класирането с 15 точки от 7 дуела. " Орлетата " са на дъното с едвам една точка.


Първото съществено състояние в мача пристигна в шестата минута и бе на сметката на домакините. Цунами центрира към Рикардиньо, който отигра с глава и преодоля недобре излезлия Максим Ковальов, само че не съумя да уцели очертанията на вратата. В 14-ата минута Джавад Ел Джемили позволи груба неточност при опита си да върне топката обратно и изведе Юго Комано самичък против Николай Михайлов, само че вратарят на “сините ” резервира хладнокръвие и съумя да се оправи с удара на френския нападател.

Левски бе покрай гол в 38-ата минута, когато след центриране на Дарлан от корнер Цунами нанесе удар с глава, вратарят избави, по-късно левият бек не съумя да насочи добавка. Минута по-късно и Асими Фадига се озова на прелестна позиция самичък против Ковальов, само че украинецът някак си мазета в корнер. В последната минута от постоянното време на първата част Асими Фадига опита да повтори фамозното си осъществяване от мача с Айнтрахт Франкфурт, само че Максим Ковальов продължи с блестящите си изяви и резервира мрежата си суха след страхотния удар на французина към горния ляв ъгъл.

Играта бе прекратена за малко поради димна завеса от Сектор “Б ”, а в 54-ата минута на Уелтон му се откри опция да опитва да обърне задна ножида от границата на наказателното поле и нанесе по никакъв начин нелош удар, само че не съумя да откри очертанията на вратата.

Час игра след началото Уелтон центрира към Рикардиньо, той се размина с топката, тя въпреки всичко падна в краката на Роналдо, а той от вратарското поле стреля, само че Ковальов го отхвърли още веднъж. Няколко секунди по-късно Ел Джемили стреля от отдалеченост и вратарят улови безпроблемно. В 75-ата минута Уелтон за следващ път опитва рефлекса на Ковальов, който бе заел отлична позиция и мазета с левия си крайник.

Три минути по-късно Уелтон проби стената Максим Ковальов. Рикардиньо добре смъкна топката с глава към бързоногия си съотечественик, който остана очи в очи с украинския пазач и с грациозен удар по земя плъзна топката около него за 1:0.

В 87-ата минута Левски реши всичко с втори гол. Роналдо проби отдясно и бе съборен в наказателното поле, дузпа не последва, само че бразилецът продължи топката към Асен Митков, който с едно допиране насочи превъзходен удар в горния десен ъгъл, с който матира Ковальов – 2:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР