Левски спечели с 1:0 гостуването си Хебър от 23-ия кръг

...
Левски спечели с 1:0 гостуването си Хебър от 23-ия кръг
Коментари Харесай

Шедьовър на Фабио Лима донесе пета поредна победа на Левски

Левски завоюва с 1:0 гостуването си Хебър от 23-ия кръг на Първа лига. По този метод тимътг на Николай Костов записа пета поредна победа в шампионата.


Единственото попадение в мача заби Фабио Лима след страховит удар отвън наказателното поле. Преди това гол на домакините бе анулиран от ВАР поради доста тънка засада.

Футболистите на Николай Костов упражниха напън първоначално. След безредие в наказателното поле на домакините миналият от Хебър в Левски тази зима Карлос Охене стреля, изпращайки топката над напречната греда на вратата на Петър Дебърлиев.

В 11-ата минута и Ел Джемили опитва мерника си, стражът на пазарджиклии се намеси и мазета в корнер, от който не последва заплаха. Последваха пропуски на Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков, а в 39-ата минута Ван дер Каап заплаши Дебърлиев с мощен изстел от 30-ина метра, избит от вратаря.

Секунди по-късно столичани желаеха дузпа за фаул на Стилиян Тисовски против Фабио Лима. Съдията Драгомир Драганов остана безгласен и не се подлъга от рухването на бразилеца в наказателното поле, откакто съприкосновението му с играча на Хебър беше отвън него. Ситуацията бе прегледана от ВАР-съдиите, само че не настъпи смяна в решението на основния рефер и почивката пристигна при 0:0.

Хебър стигна до гол във вратата на Левски в 58-ата минута. Йохан Н " зи работи технично и изведе появилия се на терена броени секунди преди този момент Атанас Кабов. Той проби отдясно и извади топката към свободния Бастунов. Халфът стреля и опъна мрежата на Пламен Андреев. Малко по-късно ВАР се задейства и анулира попадението поради засада на Кабов сега на подаването от Йохан Н " зи. Рамото на крилото на Хебър бе с доста малко в състояние на засада, само че задоволително съдиите да анулират гола.

В 74-ата минута Фабио Лима вкара страховит гол с мощен отдалечен изстрел, като топката се отби в напречната греда и влетя в мрежата на пазилия чудесно до този миг Петър Дебърлиев.

Левски събра 44 точки и продължава да е на четвъртото място, изоствайки с 4 от ЦСКА. Хебър е на 13-ата позиция с 23 т. Припомняме, че тимът на Любослав Пенев отстрани Левски от 1/8-финалите за Купата на България след 2:1 с голове на Ангел Бастунов и Атанас Кабов. Тази вечер обаче насладата е за " сините ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР