Левски ще завърши годината с две тежки гостувания в Разград. Сякаш

...
Левски ще завърши годината с две тежки гостувания в Разград.
Сякаш
Коментари Харесай

Левски изравнява антирекорд при загуба днес

Левски ще приключи годината с две тежки гостувания в Разград.

Сякаш по-важният конфликт е този за Купата на България, тъй като и през сегашния сезон, този шампионат остава единственият, който може да донесе трофей в клубната витрина на " сините ", написа " Мач Телеграф ".

А и те победиха в него през май и в този момент ще би трябвало да пазят оценката. По стратегия обаче първият мач е за шампионата.

" Сините " обичайно губят в Разград, а до момента са спечелили единствено един път. Това стана в края на 2013 година с 1:0 с гол на Ларсен Type. От този мач насам те подредиха 14 следващи конфликта на " Хюфеварма Арена ", без да победят.

11 от тях приключиха с триумф на " орлите ", а в останалите три се стигна до тъждество. Общата голова разлика в тези 14 срещи е 24-7 в интерес на първенците.
 Кабов: Тръгнах си от Левски, тъй като станаха грозни неща
Кабов: Тръгнах си от Левски, тъй като станаха грозни неща

" Левски заслужава да е на върха "

Ако Левски още веднъж не завоюва идния мач от шампионата, което наподобява много евентуално, ще изравни клубен антирекорд. Става дума за този за най-вече следващи гостувания против даден противник, в който не е записана победа.

Засега най-дългата отрицателна поредност остава тази против Берое. Между 1958 и 1974 година левскарите не съумяват да завоюват в Стара Загора в 15 поредни дуела за състезание. В тях най-често срещаният знак е хиксът - 9 пъти, а в други 6 случая побеждават " зелените ". Или другояче казано - в тази черна серия на " сините " под Аязмото те са спечелили три пъти повече точки, в сравнение с в тази, която тече сега против Лудогорец.

Третата най-дълга поредност е записана против Ботев Пд. Между 1970 и 1981 година 26-кратните първенци нямат нито една победа при визити на " жълто-черните ". " Канарчетата " са безпощадни в този интервал под тепетата и от 11 мача, 10 пъти удрят " сините ", а единствено един път им разрешават да си тръгнат с точка.

Специално против Лудогорец в Разград, Левски измъкна за финален път точка напролет на 2019-а. Мачът тогава приключи 1:1, а прецизен за " сините " от директен свободен удар беше Живко Миланов. През предишния сезон този резултат за малко не се повтори, а Лудогорец завоюва с 2:1 с надвит гол на Пиерос Сотириу в 90-ата минута
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР