Левски подсили защитата си с Кристиан Димитров. Бившият бранител на

...
Левски подсили защитата си с Кристиан Димитров. Бившият бранител на
Коментари Харесай

Левски има късмет със защитниците, които са играли и за Ботев

Левски укрепи отбраната си с Кристиан Димитров. Бившият защитник на Ботев Пд несъмнено има качества и би могъл да помогне на " сините ". Освен това прави усещане, че на " Герена " нормално уцелват с футболиста на неговия пост, които в по-ранен стадий от кариерата си са носили " жълто-черния " екип, написа в собствен специфичен материал " Мач Телеграф ".
 Бобата Жечев: Беше невероятна чест да играя против Пеле и да опитам да го озаптя
Бобата Жечев: Беше невероятна чест да играя против Пеле и да опитам да го озаптя

" Спомените са незабравими "

Като цяло бранителите, които са играли в Ботев Пд и Левски, са малко над една дузина. Шестима обаче са тези, които първо са били под тепетата, а след това на " Герена ". От тях единствено Георги Петров, въпреки да беше добър футболист, не съумя да се наложи и да остави диря в Левски. Той пристигна през есента на 1996-а и изигра единствено два турнирни мача. След това беше много години във Велбъжд Кн, Локомотив Пд и Беласица.

Последният защитник, играл първо в Ботев, а след това в Левски, бе и единственият чужденец. Става дума за Сърджан Лукин. Румънецът игра при Станимир Стоилов в Ботев в интервала 2013/14, а през 2016/17 записа 23 мача и за Левски. И в двата сезона обаче тимовете му си бяха сложили по-високи цели от местата, на които приключиха - надлежно четвърто и трето. Не може и да се каже, че той игра кой знае какъв брой мощно в Левски.

Останалите четирима бранители, подвизавали си първо в Ботев, а след това в Левски, са ставали първенци на " Герена ". Всеки от тях е с много повече мачове от 23-те на Лукин. Първи дистанцията по автомагистрала Тракия в посока от Изток на Запад изминава Иван Вуцов. През лятото на 1960 година той минава от Ботев в Левски, като остава при " сините " до края на 1968-а, а става и два пъти първенец с тях. Като цяло има статут на легенда с оглед и на това, което е направил за клуба и като треньор.

В по-новата история през 2000 година първенец с Левски стана и Краси Димитров. Левият бек бе играл преди този момент за Ботев, а по-късно завоюва българското състезание и с Локомотив Пд. На " Лаута " бяха може би най-силните му години, а евентуално заради това и сега си е локомотивец по душа. В Левски не беше огромна звезда, само че пък вкара гол, с който оформи крайното 3:0 при паметната победа над Хайдук Сплит на " Герена " през 1999 година. Май се разписа и на " Деле Алпи " в Торино при ремито сред Ювентус и Левски (1:1) от корнер. Останаха съществени подозрения, че топката мина голлинията, само че съдиите не зачетоха попадението...
 Футболен гений загърби оферта на Левски поради Шкендия (Тетово)
Футболен гений загърби оферта на Левски поради Шкендия (Тетово)

" Сините " се провалили в опитите си да привлекат Методи Максимов

Покойният Георги Марков пък при прескачането от Ботев в Левски имаше междинна и продължителна спирка в " Надежда ", където няколко сезона носеше екипа на Локомотив Сф. След това от 2000 до 2005 година записа два интервала и в Левски. В тях стигна и до две трофеи, при които беше значима част от тима.

Веселин Минев пък има два интервала и в Ботев, и в Левски. Когато Станимир Стоилов бе треньор на " сините ", левият бек бе взет от Ботев през лятото на 2006-а, а през 2007-а и 2009-а стана първенец. После отново игра в Ботев под управлението на Станимир Стоилов, а вторият му интервал на " Герена " бе сред 2014 и 2017 година Тогава бе и капитан на тима, а в първия си интервал бе участник в Шампионската лига, като последователно измести от левия фланг на защитата доста първокласен чужденец като Лусио Вагнер.

Така като теглим чертата, ще забележим, че някогашните бранители на Ботев добре се вписват в Левски и постоянно стават значими фигури при " сините ". Остава да забележим ще се причисли ли към този лист и Кристиан Димитров.
 Ван дер Каап: Хората в България към момента живеят малко като в 90-те години на предишния век
Ван дер Каап: Хората в България към момента живеят малко като в 90-те години на предишния век

" В Левски започнах да върша добра визитка "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР