Левски победи ЦСКА-София с 2:0 като символичен гост в първия

...
Левски победи ЦСКА-София с 2:0 като символичен гост в първия
Коментари Харесай

Левски би ЦСКА-София с 2:0 в първи 1/2-финал за Купата на България

„ Левски ” победи „ ЦСКА-София ” с 2:0 като алегоричен посетител в първия мач от 1/2-финала за Купата на България по футбол. Двубоят се игра на Националния стадион „ Васил Левски ” пред към 15 000 фенове.

И двата гола за „ сините ” означи някогашният нападател на ЦСКА Серджиу Буш при започване на двете полувремена. Румънецът откри резултата в 7-ата мин. след центриране по земя отдясно на Габриел Обертан. Французинът асистира по сходен метод и за второто попадение в 46-ата мин.

Взаимодействието сред Обертан и Буш можеше да докара и до хеттрик за нападателя, само че ударът му в 73-тата мин. бе отклонен в напречната греда от вратаря на „ червено-белите ” Витаутас Черняускас.

„ ЦСКА-София ” имаше няколко благоприятни условия да се разпише най-малко почетно, само че пропуски от положителни позиции направиха Хеан Бланко и Рафаел Енрике. Треньорът Стамен Белчев не можеше да разчита на редица свои титуляри, като поради травми и санкции не играха звездите Фернандо Каранга, Станислав Манолев, Жеферсон и Кирил Десподов.

Проблемите за „ ЦСКА-София ” се усилиха още повече в 22-рата мин., когато поради контузия в глезена играта наложително напусна Едвин Джеси. Холандецът бе изнесен на носилка, като има подозрения даже за фрактура. Реваншът е на 25 април, още веднъж на Националния стадион.

Организацията на днешния дуел, който стартира в 18 ч., провокира големи тапи в центъра на София в час пик. Заради затворените прави от бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ” и ул. „ Й. В. Гурко ” хиляди коли и десетки коли на градския превоз се оказаха блокирани в продължение на повече от час из обиколните трасета. Колони се образуваха даже по кварталните улици в необятния център.

По предварителна стратегия мачът трябваше да се играе от 20 ч., само че по гледище на министър-председателя Бойко Борисов началният час бе изтеглен. Официалният претекст бе по-ранното привършване на срещата за отбягване на възможни конфликти сред агитките в тъмната част от вечерта.

СНИМКА: SPORTAL.BG
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР