Левски“ победи Пирин“ (Благоевград) с 1:0 в мач от петия

...
Левски“ победи Пирин“ (Благоевград) с 1:0 в мач от петия
Коментари Харесай

Левски победи Пирин

„ Левски “ победи „ Пирин “ (Благоевград) с 1:0 в мач от петия кръг на Първа Лига.

Единственото попадение за „ сините “ бе дело на Роналдо в 70-ата минута.

Мачът стартира с напън на „ сините “, като в 5-ата минута Филип Кръстев центрира добре в наказателното поле от директен свободен удар. Топката стигна до Андриан Краев, който стреля с глава, само че вратарят на Пирин Янко Георгиев избави.

Минута по-късно Патрик-Габриел Галчев центрира от дясното крило към Илиян Стефанов. Той стреля с глава от близко, само че Георгиев избави, като извади топката от голлинията.

В 11-ата минута „ сините “ удариха греда. След центриране от корнер топката стигна до Стефанов, който с глава я насочи към границата на вратарското поле. Там бе Хосе Кордоба, който стреля, само че топката рикошира в левия непряк дирек на „ орлетата “.

Натискът на „ Левски “ продължи и в 14-ата минута Цунами центрира отляво. В наказателното поле Марин Петков смъкна топката за Роналдо, който стреля от 12-13 метра, само че ударът му бе неакуратен.

В 33-ата минута Патрик-Габриел Галчев стреля от границата на наказателното поле, само че Георгиев мазета в корнер. След него в наказателното поле на „орлетата“ се сътвори блъсканица, само че Казуки Такахаши почисти. Секунди по-късно Уелтън стреля мощно, само че прати топката над вратата.

В 44-ата минута Стефанов върна към дъгата, откъдето Кръстев шутира, само че прати топката над вратата. Това бе и последното забавно състояние за първото полувреме.

Второто полувреме още веднъж стартира с напън на „ сините “.

В 61-ата минута Кордоба се извиси в наказателното поле и стреля с глава, само че топката мина около десния дирек на Георгиев. Минута по-късно Роналдо получи топката вляво от вратата на „ Пирин “ и стреля мощно, само че вратарят на гостите направи следващо избавяне.

В 65-ата минута Уелтън финтира Венцислав Бенгюзов на лявото крило. Последва изстрел с десния крайник, който обаче мина около левия непряк дирек на вратата на „орлетата“.

В 70-ата минута Галчев получи пространство на десния фланг и центрира в наказателното поле. Там Роналдо се бе позиционирал по-добре от бранителите на гостите и с глава насочи неспасяем изстрел във вратата на Георгиев – 1:0 за „ Левски “.

В 76-ата минута Славчо Шоколаров стреля от директен свободен удар, само че топката мина около вратата на Пламен Андреев.

Пет минути преди края на постоянното време отборът на Красимир Петров остана с 10 души на терена. Само в границите на 2 минути Красимир Станоев си изкара два жълти картона за две нарушавания против Георги Миланов и съдията Станислав Тодоров го изгони.

До края „ сините “ имаха няколко шанса за гол, само че до нови попадения по този начин и не се стигна.

До края „ сините “ имаха още няколко шанса за гол, само че до нови попадения по този начин и не се стигна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР