Левски не успя да спечели пети пореден мач в Първа

...
Левски не успя да спечели пети пореден мач в Първа
Коментари Харесай

Черно море - Левски 0:0: Сините остават без победа в пети пореден мач

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Левски " не съумя да завоюва пети следващ мач в Първа лига, откакто приключи 0:0 в гостуването си на " Черно море " на стадион " Тича ". Двата отбора се срещнаха в отсрочен дуел от четвъртия кръг на шампионата.

Мачът във Варна, който сблъска два отбора от челото на класирането обаче предложи доста борба и нито един прецизен удар. Головите положения пред вратите бяха извънредно малко и пристигнаха след разбърквания. За сметка на това съдията Гоерги Давидов сподели седем жълти картона - пет за домакините и два за сините. Отсъдените нарушавания бяха близо 40.

Левски остава без триумф от 8 октомври, като серията от пет следващи дуела (1 загуба и 4 равенства с голова разлика 2:3) е най-лошата в кариерата на Станимир Стоилов като треньор на сините. Отборът от София е шести в таблицата с 28 точки, до момента в който " Черно море " е пети с една точка повече. Съставът на Илиан Илиев е непобеден в последните си шест дуела в шампионата.

Милан - Залцбург 4:0: Росонерите се класираха за елиминациите в Шампионската лига

Милан " се класира за осминафиналите на Шампионската лига, откакто отнесе с 4:0 " Залцбург " вкъщи в мач от последния кръг в група Е. В основата на триумфа беше ветеранът Оливие Жиру, който стана състезател на мача със своите два гола и две асистенции.

По този метод " росонерите " удължиха на 9 срещи серията си без проваляне от австрийци. Групата завоюва " Челси " с 13 точки, пред " Милан " с 10. " Залцбург " е с 6 и ще играе в Лига Европа напролет поради преимуществото си при директните дуели с " Динамо " Загреб, оставащ финален със същия актив.

Домакините откриха резултата още в 14`, когато Жиру засече с глава центриране на Сандро Тонали от корнер. Впоследствие попадение на Жиру не беше зачетено поради засада, а резултатът се резервира до почивката.

" Милан " обаче продължи да господства и през втората част. В самото ѝ начало Раде Крунич повиши на 2:0 след асистенция на Жиру, преди французинът да се разпише в 57`.

В първата минута от добавеното време резервата Жуниор Месиас оползотвори подаване на Жиру, с цел да оформи крайния резултат. Със своите 36 години и 33 дни Жиру стана най-възрастният с присъединяване допълнително от 3 гола в един мач от Шампионската лига. Статистиката е на база данни на Opta, събирани от сезон 2003/2004 насам.

Макаби Хайфа - Бенфика 1:6: Лисабонските орли смъкнаха ПСЖ от върха в група H

Бенфика " смъкна " Пари Сен Жермен " от върха в група 8 на Шампионската лига! Лисабонските " орли " приключиха на първото място, откакто разрушиха с 6:1 " Макаби " Хайфа като посетители в среща от последния кръг.

Тимът на Рогер Шмид е с актив от 14 точки, колкото има и ПСЖ, който победи с 2:1 " Ювентус " в Торино. Португалците обаче са отбелязали повече голове надалеч от вкъщи. " Ювентус " остава трети с 3 точки и ще играе в Лига Европа напролет, а " Макаби ", със същия актив, е на дъното.

На ст. " Сами Офер " " Бенфика " поведе в 20` посредством Гонсало Рамош, преди Тярон Чери да изравни от дузпа 6 минути по-късно.

Гостите подвигнаха оборотите след почивката и още веднъж излязоха напред в 59`, когато се разписа резервата Петър Муса. В 69` левият бек на " Бенфика " Алекс Грималдо повиши на 3:1 с чудесно изпълнен директен свободен удар, а Рафа Силва в 73`, Енрике Араужо в 88` и Жоао Марио във втората минута от добавеното време оформиха разгрома. Така " Бенфика " продължава без загуба от началото на сезона, а серията е към този момент от 21 дуела.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР