Левски надигра ЦСКА с минималното 1:0 и спечели Купата на

...
Левски надигра ЦСКА с минималното 1:0 и спечели Купата на
Коментари Харесай

Левски детронира ЦСКА и грабна за 26-и път Купата на България

Левски надигра ЦСКА с минималното 1:0 и завоюва Купата на България за сезон 2021/22, съобщи кореспондент на БГНЕС. Пред погледа на претендента за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, спортния министър Радостин Василев и сина на Васил Божков в воин за " сините " се трансформира Илиян Стефанов, който означи победния гол за отбора след рикошет в 57-та минута.

На Националния стадион „ Васил Левски “ срещата стартира без изключително напрежение пред двамата вратари надлежно Густаво Бусато на настоящите носители на трофея и Пламен Андреев, който излезе с капитанската лента за Левски. Хосе Кордоба насочи неочакван отдалечен изстрел, който се оказа доста неакуратен. ЦСКА опита да тормози „ синята “ защита, само че Жорди Кайседо бе спрян от положителната интервенция на Ноа Сонко Сундберг, а Келиан ван дер Каап се намеси току преди еквадорският нападател на „ алените “ да насочи удар с глава. В края на полувремето възпитаниците на Станимир Стоилов на няколко пъти можеха да насочат шутове към Бусато, само че и Стефанов, и Билал Бари не съумяха да стрелят.

След почивката на терена имаше единствено един тим и това бе Левски. Силното начало на втората част закономерно докара и до попадение, въпреки и след известна доза шанс. Филип Кръстев подаде към Стефанов, чийто изстрел рикошира и излъга Бусато за 1:0. „ Сините “ продължиха по възходяща, до момента в който „ армейците “ на Алан Пардю по този начин и не откриха отговор на стабилната игра в отбрана на безконечния противник. В края Цунами и Драган Михайлович можеха да сложат точка на разногласието, само че в последна сметка не откриха задачата.

Левски удържа нежния си задатък и по този начин ликува с 26-а Купа на България. Рекордьорът по титли от надпреаврата детронира ЦСКА, който предходната година надделя Арда със същия резултат, и дръпна с пет пред „ аления “ клуб. „ Сините “ завоюваха и първия край в шампионата сред двата тима от 2005-а насам, когато победиха с 2:1. Столичният гранд постави край и на сушата си без трофей, която спря на 13 – тогава за последно тимът стана първенец на България, а последната купа преди днешната датираше от 2007-а, когато бе надигран отборът на Литекс.

Алан Пардю още веднъж загуби край за Купа, а ЦСКА, който си подсигурява второто място в шампионата, приключи по разочароващ метод акция, в която преди пролетния полусезон имаше шансове даже да смъкна Лудогорец от трона в България. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР