Левски Лукойл и Балкан ще определят новия шампион на Националната

...
Левски Лукойл и Балкан ще определят новия шампион на Националната
Коментари Харесай

Левски Лукойл и Балкан в битка за първото място в Националната баскетболна лига

" Левски Лукойл " и " Балкан " ще дефинират новия първенец на Националната баскетболна лига. Двата тима стигнаха до решителната фаза на шампионата, откакто отстраниха надлежно " Рилски състезател " и " Академик Бултекс 99 ".

" Сините " завоюваха с 3:1 победи серията против носителя на купата на страната. В последната среща възпитаниците на Константин Папазов се постановиха с 85:81 като посетител на " Рилски състезател " в Самоков, съобщи „ 24 часа ”. Нов страховит мач за " Левски Лукойл " изигра гардът Божидар Аврамов, който наниза 25 точки при невероятна успеваемост от стрелбата за 3 т. - 6 от 8 опита. Папазов обаче няма да може да разчита на един от главните си играчи във финалния конфликт. Павлин Иванов получи контузия по време на третия дуел с " Рилски състезател " и ще претърпи интервенция.

" Балкан " пък се оправи с амбициозния отбор на " Академик Бултекс 99 " също в 4 мача. Крайният триумф бе подпечатан след 102:91 при семейството в Ботевград макар фамозното показване на Димитър Димитров. Крилото на пловдивчани изригна с 37 точки, само че те се оказаха незадоволителни за триумфа.

След мача наставникът на " Академик Бултекс 99 " Асен Николов разкри, че управлението на клуба е взело заеми, с цел да може да бъдат изиграни оставащите срещи до края на шампионата. Неговите възпитаниците ще се борят за бронза с " Рилски състезател ".

Първият мач от разногласието за купата е на 21 май от 18,30 ч в зала " Универсиада ". Серията е още веднъж до три победи от пет срещи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР