Левски категорично печели надпреварата за най-много фенове в България. 40

...
Левски категорично печели надпреварата за най-много фенове в България. 40
Коментари Харесай

Левски с най-много фенове в България: Тренд

Левски изрично печели конкуренцията за най-вече почитатели в България. 40 на 100 от ентусиастите в страната са левскари. Това демонстрира социологическо изследване на авторитетната организация Тренд.

Обърнато в цифри това значи, че левскарите в България са почти 750 хиляди души измежду пълнолетното население на страната. За съпоставяне, огромният конкурент ЦСКА – София разполага с към 560 хиляди последователи.

На трето място по фенска маса е Лудогорец с 8%, което прави близо 150 хиляди души. Имайки поради демографския профил на почитателите на Левски в страната и броя и профила на българите в чужбина, може да се допуска с огромна степен на увереност, че сините разполагат с фенски запас от сред 140 и 150 хиляди души отвън границите на страната. Тъй като изследването е правено единствено на територията на България, можем единствено индикативно да бъдат обрисувани границите на синята общественост. Но левскарската общественост ще надвиши 1 милион и ще приближи по-скоро1,048 милиона, в случай че към пълнолетното население прибавим още 130 000 деца и 150 хиляди " сини " сърца в чужбина. Общата цифра за ЦСКА с българите в чужбина и децата ще е някъде към 730 000 почитатели или горе долу 2/3 от тези на Левски.

 width=

Не се записва основна динамичност при интересуващите се от футбол по отношение на тяхната възрастова група. Единственото изключение вършат хората на 70 години, които в отчетливо по-малка степен заявяват, че " доста " се интересуват от футбол. В националното представително проучване са интервюирани 1004 души на възраст над 18 години. Във всички целеви групи преобладават изказванията, че във футбола има прекалено много политика и че футболът се върти към парите.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР