Левски има сериозна конкуренция за исландския национал Гудмундур Тораринсон. 27-годишният

...
Левски има сериозна конкуренция за исландския национал Гудмундур Тораринсон. 27-годишният
Коментари Харесай

Левски ще се конкурира с шведи и холандци за подписа на Тораринсон

Левски има сериозна конкуренция за исландския национал Гудмундур Тораринсон. 27-годишният полузащитник е състезател на шведския Норкьопинг, само че договорът му изтича в края на годината и той става свободен сътрудник. Халфът е навиван да избере сините от сънародника си Холмар Ейолфсон.
 Левски има интерес към исландския национал Гудмундур Тораринсон
Левски се насочи към исландски национал

Халфът става свободен сътрудник в края на годината

Централният бранител на Левски е бил съотборник с Тораринсон в националния отбор на Исландия и в Розенборг.

Според медиите в Швеция към него има интерес от новия първенец Юргорден и от холандския Хееренвеен, който се бори за място в Лига Европа. В момента заема седмо място в локалния хайлайф.

Тораринсон е част от Норкьопинг през последните 3 години. Той е бил корав титуляр в клуба, като през последния сезон е играл в 28 мача в Алсвенскан, написа " Тема спорт ". През тази година има и 2 мача за националния тим на Исландия (общо е с 5 участия за мъжете). Гудмундур е висок 183 см и тежи 75 кг. Силният му крайник е левият, а в някои мачове е употребен и като ляв бек.

До момента е играл единствено в Скандинавия. Започва кариерата си в родния Селфос, по-късно минава в ИБВ Весманеяр. През 2013 година е притеглен от норвежкия Сарпсборг, където остава две години. Следват два сезона в датския Нордселанд. През 2016 година е притеглен от Розенборг. В норвежкия гранд остава един сезон, след което следва прехвърлянето в Норкьопинг.

Левски към този момент е взимал играчи от шведското състезание. През лятото от Хекен на " Герена " пристигна крилото Насиру Мохамед. Той бе притеглен за към 300 хиляди евро, само че досега не съумява да се аклиматизира и по този начин и не намира място в титулярния състав. Преди началото на сезон 2016/17 от същия клуб в Левски дойде шведският бранител Симон Сандберг. Той обаче постоянно бе преследван от травми и за година и половина бе на терена единствено в 7 мача.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР