Летящото такси на Юбер Компанията за наемане на транспорт чрез

...
Летящото такси на Юбер Компанията за наемане на транспорт чрез
Коментари Харесай

Юбер разширява сътрудничеството си с НАСА за летящото такси


Летящото такси на " Юбер "

Компанията за наемане на превоз посредством интернет платформа " Юбер " (Uber) уголемява съдействието си с американското Национално ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство (НАСА) за разработка на летящи транспортни средства за " градска въздушна подвижност ", в това число дронове за доставка на артикули, предадоха международните организации.

Двете страни се планува да финансират с по 500 хиляди $ проучванията за въвеждане на летящите таксита. Споразумението е знак, че " Юбер " е подготвена да работи в тясно съдействие с държавните регулатори по амбициозния си проект.

Второто съглашение с НАСА бе подписано по време на втората годишна конференция на " Юбер ", събираща ръководители на компании в софтуерния и транспортния бранш, които разискват бъдещето на градската авиация. Тя се организира в Лос Анджелис и Далас, които се съгласиха да станат домакини на ранните проби на въздушните услуги на компанията.

Според документа, " Юбер " ще дава на НАСА данни за своите проекти за въздушни услуги, които галактическата организация ще употребява за симулация на полети над Далас – Форт Уърт, отчитайки натовареността на въздушния трафик и заплахата от конфликти в небето. Данните ще съдържат сюжети точно за въздушния трафик и ръководство на въздушното пространство и ще оказват помощ на държавната организация да създаде ефикасна система за предстоящ въздушен превоз в гъсто обитаеми места..

Първото съглашение за съдействие сред " Юбер " и НАСА бе подписано през ноември 2017 година и набелязваше най-общи цели. Сегашното има повече специфики и ще разреши проучване на опцията за действителното въвеждане на въздушната подвижност. Идеята е летателните средства не трябва да пречат на националните авиодиспечери и да не са прекомерно шумни.

По време на конференцията в Лос Анджелис " Юбер " показа и по какъв начин биха изглеждали бъдещите летящи таксита - полудронове, полухеликоптери с футуристични линии, осведоми Франс прес. Това са прототипи, които още не съществуват, посочи Ерик Алисън, шеф на стратегиите за летящи таксита " Юбер еливейт " (Uber Elevate) на компанията " Юбер еър " (Uber Air).

Компанията гледа на тези машини като на допустимо решение за отпушване на придвижването в мегаполиси като Лос Анджелис, прочут с адските си тапи.

Точно както небостъргачите облекчиха скупчването на жилищни и търговски площи на земята, " Юбер еър " желае да издигне градския превоз в небесата, акцентира Никхил Гоел, шеф на авиационните артикули на " Юбер еливейт ".

Миналата година " Юбер " разгласи, че има за цел през 2020 година да стартира демонстрационни полети в Лос Анджелис, а през 2023 година да пусне първите пътнически полети, налични посредством приложения - тъкмо както е при наемането на коли с водач.

На първо време машините ще имат водач, само че с времето могат да станат безпилотни.

" Самолетите са напълно електрически, летят със скорост сред 240 и 320 км/ч и могат да изминат 96 км с едно зареждане ", изясни Гоел.
Целта е да се разработят дронове с две до четири места, които изхвърчат и кацат отвесно, само че по-евтини и по-малко шумни.

Според оперативния шеф на продуктите Джеф Холдън спънки ще има основно от позиция на регламентите и организацията на въздушното пространство, в сравнение с по научни аргументи, тъй като " технологията към този момент съществува през днешния ден ".

Ръководителят на " Тесла " (Tesla) Илон Мъск - другият колос в транспортните технологии от Силициевата котловина - е избрал таман противоположното решение за отбягване на уличните тапи и работи по система от подземни совалки, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР