Летял на 8000 метра без кислород, за да спасявам български

...
Летял на 8000 метра без кислород, за да спасявам български
Коментари Харесай

Петков: Летял съм на 8000 м без кислород, за са спасявам българи

Л етял на 8000 метра без О2, с цел да избавям български жители, до момента в който Вие сте стоял някъде в казармите. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков от парламентарната естрада в отговор на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, който го упрекна за покупката на " морално остарели " F-16 и американски машини " Страйкъри ". 

Костадинов отвърна Петков, че той не е служил в казармата, тъй като тогава е бил канадски жител. 

" Вие до момента в който сте стояли някъде в казармите, аз съм спасявал ", отсече от своя страна Петков.

Той акцентира, че Block 70 на изтребителите F-16 дава огромни преимущества пред съветските МиГ-29.

" Знам, че доста хора, които пазят в България съветските ползи, не са удовлетворени да имаме самолети с предимство над МиГ ", съобщи съпредседателят на ПП-ДБ по време на дебатите за вота на съмнение към държавното управление на Николай Денков за бранш " Отбрана ". 

" Българската отбранителна тактика е да модернизираме армията ни с технология от 21 век ", сподели още Петков.

" Отбраната на база на остарели съветски машини може да провокира носталгия в някои от вас, само че действително днешната им реализация и действителна боеспособност е в пъти по-лоша от технологиите, които българското държавно управление придобива на база актуалната тактика за рационализация. Например радарите на F-16 Block 70 могат да наблюдават 20 цели и да засичат въздушни, наземни цели на 300 километра. Цел с размер един квадратен метър може да бъде засечена на 135 км ", уточни Петков.

По думите му МиГ-29 може да наблюдава оптимално единствено 10 цели и да засича въздушни и наземни цели на най-вече 245 км. или 55 км. по-малко от качествата на F-16 Block 70.

Петков означи, че новите бойни самолети биха обезпечили 40 секунди време за реакция, която може да е разликата сред триумфа и неуспеха на задачата.

" Това могат да бъдат 40 секунди разлика сред живота и гибелта на българския водач. Колеги, знам че непрестанно в нашата изразителност се приказва какъв брой е скъпа модернизацията ", означи Петков и настоя, че това може да бъде разликата сред избавени хиляди животи.

" Аз имам вяра, че българската войска заслужава най-хубавите технологии за защита. Вярвам, че и въздушната и сухопътна защита би трябвало да се модернизира по едно и също време, би трябвало да има оперативна съгласуемост с нашите съдружници от НАТО ", съобщи Петков.

" Ето за какво се веселя, че придобиваме по едно и също време и F-16 Block 70 и сухопътните " Страйкър ", тъй като по този начин Българската войска може да има отбранителна дарба, която в действителност да е съвременна, уточни Петков.

По думите му единствено по този начин може да имаме същинска сигурност за жителите и да сме положителни сътрудници в НАТО. Според него новата техника ще има и резултат на въздържане, и дружно със съдружниците ни да създадем по този начин, че България в никакъв случай да не бъде въвлечена във война, сподели още Петков. 

" Аз поддържам тактиката на министър Тагарев, имам вяра, че популисткото говорене, тънките сметки, са в ущърб освен на Българската войска, само че и на сигурността на българските жители ", добави той. 

" Истинският национализъм е да имаш войска, която е боеспособна, да се погрижиш за мъжете и дамите в униформа, войска, която да пази България в несигурни времена ", сподели Кирил Петков. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР