Летците от авиобаза „Граф Игнатиево” отказаха да летят тази сутрин.

...
Летците от авиобаза „Граф Игнатиево” отказаха да летят тази сутрин.
Коментари Харесай

Бойкот в авиобаза „Граф Игнатиево”: Военните пилоти отказаха да летят

Летците от авиобаза „ Граф Игнатиево” отхвърлиха да летят тази заран. От Министерството на защитата потвърдиха, че в авиобазата няма да се проведат плануваните полети, само че бойното дежурство по защита на въздушното пространство на България продължава да се носи.

„ Недостатъчният нальот на избрана категория водачи се дължи на непълен брой летателни самолети в летателна годност”, сподели заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов.

Няколко часа по-късно министърът на защитата Красимир Каракачанов извика командаването на авиобазата, а след срещата командирът на изтребителната база изясни обстановката.

„ Дневната промяна почувства, че не е в положение да извърши дилемите, рапортува и се отказахме да организираме полети. Това са разпоредбите в авиацията. Иначе хората изхвърчат и не се връщат. Затова думата „ бунт” е извънредно недобре употребена”, акцентира бригаден военачалник Иван Лалов.

И министърът разгласи, че информациите и мненията за протест в базата са мощно пресилени.

„ Не одобрявам приказки за стачки и протести. Армията не е детска градина. Никой в авиацията или другите въоръжени сили не си е помислил за сходни дейности. Това, което ние продължаваме да вършим, е гарантиране на летателната валидност на самолетите, само че човешкият живот е преди всичко”, уточни Каракачанов.

Оказа се, че днешните събития имат директно отношение към казуса с доставката на 10 мотора, някои от които доставени без истинските документи за употреба.

В момента авиацията разполага със 7 изправни самолета.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР