Летният сезон по Черноморието може да започне още в началото

...
Летният сезон по Черноморието може да започне още в началото
Коментари Харесай

Летният сезон по Черноморието може да започне още в началото на юни

Летният сезон по Черноморието може да стартира още при започване на юни. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с туристическия отрасъл в Слънчев бряг.

В средата на май Слънчев бряг е запустял, няма отворени хотели, множеството не са почнали даже подготовка за сезона. Бизнесът е изправен пред проблеми – липса на туристи и ниска претовареност поради пандемията.

„ Всички диалози на сектора с страната и всички наши старания сега би трябвало да бъдат ориентирани първо към това да се опитаме да притеглим туристи и да осигурим тази минимална претовареност на бизнеса, с цел да откри той стопански смисъл в това да прави своята активност ”, уточни Теодор Пастърмаджиев, член на УС на Съюза на притежателите – Слънчев бряг.

Министърът успокои - водели се диалози със прилежащи страни, които имат близки равнища на болни. „ За да можем за нашите съседи да отворим границите много по-рано, дай Боже това да има опция да се случи и за началото на месец юни “, сподели Ангелкова.

Когато и да стартира сезонът, гостите ще  бъдат настанявани и изхранвани по съществуващите към този момент инструкции. Ако задграничен екскурзиант се разболее от ковид по време на престоя си у нас, ще бъде изолиран в стая до края на карантината или ориентиран към болница

„ Най-вероятно разноските ще бъдат за сметка на хотелиера “, счита Диана Колчева от Клуба на хотелиера в Слънчев бряг.

Декларацията за пътешестване на личен риск, която към днешна дата е утвърдена като примерна, е спасението за хотелиерите, твърди Ангелкова. „ Ако се разболее в страната т.е. в България от ковид, разноските за неговото лекуване са за сметка на неговата здравна застраховка, осигурителен фонд или за негова сметка “, безапелационна е тя.

Хотелиери и ресторантьори ще са длъжни да наблюдават дали гостите съблюдават разпоредбите за сигурност

„ Все отново туристите са хора като всички нас, с разликата, че те са пристигнали на отмора. Т.е. те не би трябвало да се усещат, че са в болнично заведение “, разяснява Христо Чапкънов от Съюза на притежателите в Слънчев бряг.

Концесионерите на плажове ще за задължени да ни подсигуряват сигурност и отдалеченост и на плажа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР