Летният сезон не е провален. Още от началото на годината

...
Летният сезон не е провален. Още от началото на годината
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: В момента курортите ни са пълни с туристи

Летният сезон не е провален. Още от началото на годината обявихме, че този летен сезон ще бъде сложен, само че не и провален. Навсякъде по националните ни курорти е цялостно с туристи сега. Месец юни беше сложен и ние занапред ще проучваме резултатите от него. Очакваният спад е сред три и шест %, най-много поради отлива на съветските и немските туристи. Сериозната конкуренция на страни като Гърция, Турция и Египет също се отразява на нашите резултати. Това изясни в студиото на ''Още от деня'' в ефира на Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

,,Направили сме разбори на всички страни, които са наши съперници. България разполага с голям капацитет да бъде целогодишна туристическа дестинация и точно такава е задачата пред нас. От друга страна неналичието на фрагменти продължава да е сериозен проблем, заради което работим в посока освен за намиране на краткотрайни решения, само че и за намиране на дълготрайно решение на този проблем'', разяснява още Ангелкова.

,,Не знам за какво сами се самоопределяме като евтина и алкохолна дестинаци в случай че България предлага и фамилен туризъм. В последна сметка имиджът на родния туризъм зависи от всички нас - от политиците, от бизнеса, от локалните управляващи, от гражданите'', добави тя.

Николина Ангелкова регистрира и признатата от Министерски съвет Стратегия за стабилно развиване на българския туризъм до 2030 година, чието концепция е основаването на туристическо райониране, с цел да се види кой е най-характерният артикул за този регион.

Тя още един път разясни, че там, където има разминаване сред цените на шезлонгите и чадърите и това, което е оповестено на уеб страницата на министерството на туризма, ще неустойки, а при наново нарушаване договорът се приключва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР