Летният сезон беше необикновен за авиоиндустрията - бум на пътуванията,

...
Летният сезон беше необикновен за авиоиндустрията - бум на пътуванията,
Коментари Харесай

Ryanair пред Money.bg: Цените самолетните билети ще растат в следващите години

Летният сезон беше невероятен за авиоиндустрията - взрив на пътуванията, на фона на дефицит на личен състав, които в композиция провокираха безпорядък по летищата в света. Друг огромен проблем пред бранша бяха стачките на личния състав на летищата, на чиновниците по въздушна сигурност, на водачите и на кабинния състав, които въпреки и местни се отразиха на цялата промишленост. 

Някои от самолетните компании съумяха да се оправят със обстановката, като отменяха полети, тъй като по време на пандемията бяха съкратили и изпратили в неплатен отпуск огромна част от летателния си състав. Други компании, които през миналите две-три години бяха избрали да запазят личния състав си, съумяха да реагират на нарасналото търсене и даже да усилят потенциала си.

От друга страна войната в Украйна и икономическите последствия съумяха да забавят възобновяване на въздушния трафик съгласно новата прогноза на EUROCONTROL за 2022-2028 г. Най-вероятният " базов " сюжет планува възобновяване през 2025 година
 Какво се случва с разписанията на самолетните компании и с какъв брой ще понижат капцитета си Ryanair и easyjet
Какво се случва с разписанията на самолетните компании и с какъв брой ще понижат капцитета си Ryanair и easyjet

Капацитетът на авиосектора тази година ще доближи към 87% от равнищата от 2019 година

" Ние успяхме да се възстановим толкоз бързо и мощно, тъй като запазихме нашите водачи, самолетите ни летяха и бяха в подготвеност за политане когато и да е ", описа пред Money.bg ръководителят продажби и маркетинг на Ryanair Киара Равара. По думите й авиокомпанията успява да осъществя най-малък брой канселирания на полети. А нарастването на потенциала на Ryanair или броят на седалките през зимния сезон 2022 ще бъде с 20% по-голям по отношение на базисната 2019 година. 

Заради войната в Украйна базите на самолетната компания в страната са затворени.

" Украйна е огромен пазар, само че има огромен капацитет и в останалата част на Европа ", споделя Киара Равара, допълвайки, че компанията е подготвена да възобнови активност в Украйна, когато обстановката се успокои.

" Това, което видяхме през лято 2022, е че хората желаят да пътуват и че ще продължат да пътуват все пак. Хората са чувствителни към цените и за това избират нискотарифни полети ", сподели още Киара Равара. 
 Шефът на Ryanair: ерата на билета от 10 евро завърши
Шефът на Ryanair: ерата на билета от 10 евро завърши

Средната цена на билета на самолетната компания ще се увеличи от към 40 евро до почти 50 евро

Цените на билетите ще порастват

Отчитайки всички рецесии и най-много растящите цени на енергийните източници междинните цени на самолетните билети се чака да порастват. Изказване на изпълнителният шеф на Ryanair Майкъл О`Лиъри стана изключително известно неотдавна - той разгласи краят на ерата на евтините билети. Но какво в действителност значи това и с какъв брой в реалност ще порастват цените?

" Това не значи завършек на нискотарифните полети. Под по-високи цени ние визираме повишаване с 5-10 евро в идващите 5 години. Нашите междинни цени са 40 евро, това значи 45 - 50 евро междинни цени в идващите 5 години ", изясни тя.  

Зимно разписание за София

Тази зима Ryanair ще лети от София до общо 31 маршрута, измежду които Катания, Малта или Тел Авив. Две от летните дестинации на компанията ще бъдат удължени, което на процедура значи, че те ще бъдат нови зимни дестинации, става въпрос за Братислава и Нюрнберг. Летните полети до единствената вътрешна линия - София - Варна, обаче няма да бъдат удължени за зимата. Това значи, че единственият оператор по тази дестинация тази зима ще бъде Bulgaria Air.
 Ryanair изпревари easyJet и Wizz Air
Ryanair, easyJet или Wizz Air, ето коя е най-успешната европейска нискотарифна самолетна компания

Поглед зад печелившото второ тримесечие на въздушните превозвачи

Очаква се до няколко месеца Ryanair да разгласи и разписанията си за лято 2023.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР