Летните ремонти в над 50 училища в страната няма да

...
Летните ремонти в над 50 училища в страната няма да
Коментари Харесай

Ремонтират училища и след началото на учебната година

Летните поправки в над 50 учебни заведения в страната няма да завършат до началото на образователната година, предвижда министърът на образованието Красимир Вълчев.

През тази година строителни действия има в над 900 учебни заведения в цяла България, а 96 образователни заведения са обект на изцяло възобновяване по оперативна стратегия " Региони в напредък ".

Министър Вълчев не изключи въпреки всичко опцията строителите да излязат преди първия образователен ден от учебните заведения с очертаващи се продължителни поправки.

" Навсякъде ще бъде основана организация за стартирането й. Т.е. в обособена част от постройката ще се учи. В редки случаи възпитаници ще започват образователната година в прилежащо учебно заведение ", сподели министърът.

Просветното министерство е основало и специфичен модул, с който да бъдат проверявани здравните бележки, предоставяни от учениците. При подозрение, че бележката е подправена, информацията ще бъде изпращана в съответната Районна здравна ревизия.

Ще бъдат проверявани и деца, които са освидетелствани, че имат увреждания, а физическото им положение не демонстрира сходно нещо.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР