Летни колебания в цените на горивата отчитат шофьорите. Според експертите

...
Летни колебания в цените на горивата отчитат шофьорите. Според експертите
Коментари Харесай

От седмица цените на горивата са в застой, а експерти обясниха задава ли се ново шоково поскъпване

Летни съмнения в цените на горивата регистрират водачите. Според специалистите обаче те са напълно естествени за сезона.

Лято, път и пари за гориво. 

„ Почти единствено лятото пътувам до Бургас, тъй като съм си от Бургас. Цените съвсем не ги проследявам. Качвам 4 индивида, тъй че към 80 лв. ми излиза ”, разяснява пред Нова телевизия Йордан Манолов.

От началото на юни цените на бензина и дизела са се нараснали приблизително с 5-6 стотинки за литър. От седмица насам са в застой.

„ Всички стойности са в реда на нещата, естествени и варират в рамките на 70 и 80 $ за барел. Към момента трендът е много променлив, в границите на една седмица има скокове и спадове и в този смисъл не чакам да има някакво отражение на цените на нашите колонки сега ”, съобщи Светослав Бенчев, Българска петролна и газова асоциация, написа Блиц.

„ Перспективите за понижение на цената на петрола са на дневен ред заради една причина – икономическото закъснение, което се вижда в Китай ”, декларира финансовият анализатор Цветослав Цачев.

Ако нарастне доларът, специалисти предвиждат леко повишаване на цените на горивата. „ Ще се отрази, може би, в още 5-10 стотинки повишаване, в най-тежкия случай, не повече. До края на годината ”, счита Цачев.

Светослав Бенчев пък отхвърля изцяло опцията да стигнат до психическата граница от 3 лв.. „ Това може да се случи в идващите 10 години ”, декларира Бенчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР