Летището в София днес посрещна рекордния 6-милионен пътник след като

...
Летището в София днес посрещна рекордния 6-милионен пътник след като
Коментари Харесай

Летището в София отбеляза рекорд - 6 млн. пътници за 11 месеца

Летището в София през днешния ден посрещна рекордния 6-милионен пасажер откакто за месец и половина обслужи 1 млн. души. Само за първите 10 месеца пътникопотокът се е нараснал с 36%, оповестява пресслужбата на летището.
За 6-милионен пасажер алегорично бе оповестена Виолина Тренчева, пристигнала в София с полет от Дортмунд наавиокомпания " Уиз ер ". Линията до немския град е открита през 2008 година и оттогава превозените пасажери са 753 106, а полетите са всекидневни, се добавя в известието.
" Радостни сме, че за първи път в историята на българско летище в границите на една календарна година бяха маркирани два върха. Само месец и половина откакто посрещнахме петмилионния пасажер, през днешния ден дойде 6-милионният. Това е доказателство за отличната работа на целия екип на столичното летище и положителните ни партньорските взаимоотношения с самолетните компании, наземните оператори, Гранична полиция, митница и другислужби ", е представен да споделя изпълнителният шеф Владимир Рапонджиев.

" Като водеща самолетна компания в България сме щастливи да отпразнуваме този незабравим стадий от историята на Летище София. Това е връх за летището и за нас е горделивост да сме част от това достижение с нашите полети от София до 32 дестинации и идните 4 нови маршрута от март идната година ", съобщи Габор Васархели, управител корпоративни връзки в " Уиз ер ".
Зимното разписание на летище София предлага полети с 36 самолетни компании до повече от 60 дестинации в Европа и Близкия изток. Две сезонни линии ще бъдат открити до края на годината – easyJet стартира да лети два пъти седмично до Единбург, а самолетна компания " Нордуинд " ще извършва полети до Москва (Шереметиево).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР