Летището на лондонското Сити ще стане първото в Обединеното кралство,

...
Летището на лондонското Сити ще стане първото в Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Летището на лондонското Сити премахва ограниченията за течности

Летището на лондонското Сити ще стане първото в Обединеното кралство, което ще отстрани рестриктивните мерки за течности и това ще стане в точния момент преди Великденската почивка.

Шефовете на летището обявиха, че всичките четири скенера за сигурност ще бъдат осъвременени по сходство на тези, които се употребяват в лечебните заведения. Това ще стане до края на март, което ще разреши на пасажерите да носят до два литра течности в техния ръчен багаж, тръгвайки за Великденска почивка. Също няма да има потребност да се изваждат преносимите компютри от чантите.

На огромните летища във Англия бе даден краен период до юни 2024 година да конфигурират новата технология, която създава триизмерно сканиране с висока резолюция на пътническите чанти и разрешава на операторите да ревизират багажа от всеки ъгъл.

Летището, което е покрай лондонското Сити, вкарва новите скенери повече от година по-рано. Хората, които не изваждат каквото би трябвало от чантите си или пътуват с огромни бутилки с течности и кремове, са най-големият извършител на забавяния при инспекциите за сигурност.

Правилото за ограничаване до 100 мл бе въведено след осуетен ислямистки трансатлантически терористичен скрит план през 2006 година и се очакваше да бъде краткотрайна мярка.

Терористите бяха възнамерявали да смъкват седем полета, излитащи от " Хийтроу ", употребявайки течен експлозив, маскиран като безалкохолни питиета. Това можеше да се трансформира в най-голямата терористична офанзива на " Ал-Кайда " на Запад след 11 септември 2001 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР