Летище Пловдив ще бъде свързано с железопътната мрежа в страната

...
Летище Пловдив ще бъде свързано с железопътната мрежа в страната
Коментари Харесай

Летище Пловдив ще има жп гара

Летище Пловдив ще бъде обвързвано с железопътната мрежа в страната за първи път. Изграждането на удължението ще свърже града с летището, като дистанцията ще се взима за по-малко от 15 минути. Това стана ясно по време на среща сред изпълнителния шеф на летището Дойчин Ангелов и инж. Иван Бакалски, началник екип към НКЖИ.

Новото трасе ще удължи съществуващата жп линия до с. Крумово и ще свърже Летище Пловдив със съществуващата железопътна инфраструктура в страната, предават локални медии.
 Летище Пловдив с упоритости за разкриване на нови авиолинии до градове в Германия
Летище Пловдив с упоритости за разкриване на нови авиолинии до градове в Германия

Водят се диалози и за полети до атрактивни дестинации до Италия и Испания

От НКЖИ обявиха, че до момента в който трае проектирането и построяването на новото трасе, ще се заемат с рехабилитация на съществуващата жп спирка Маврудово, която се намира на три километра от терминалната постройка на летището. След измененията пасажерите ще могат да стигат от Пловдив до железопътната спирка Маврудово, а от там на избран период от време летището ще провежда шатъли, които да ги транспортират до терминала.

Преди ден стана ясно, че от Летище Пловдив ще има нова въздушна линия до Бирмингам. Полетите ще се извършват от Ryanair. Те ще са веднъж седмично и ще започват от края на ноември тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР