Летище Пловдив дава старт на зимната програма за 2022 година

...
Летище Пловдив дава старт на зимната програма за 2022 година
Коментари Харесай

Летище Пловдив пуска нови чартърни полети

Летище Пловдив дава старт на зимната стратегия за 2022 година с нови чартърни полети.

Туристическият отрасъл чака този зимен сезон да се приближи до равнищата на една от най-хубавите години за туризма в България през 2019 година. Това е и повода за стартирането на новите чартърни стратегии, съобщи ръководителят на Съвета на шефовете Дойчин Ангелов.

Той разяснява, че едната стратегия e от Турция и започва на 29 декември. Полетите ще бъдат от Анталия и Измир до Пловдив и ще се извършват от самолетната компания SunExpress. Чартърните полети са общо осем на брой и ще продължат както през януари, по този начин и при започване на февруари. Пред край са и диалозите за линията Анталия – Бурса – Пловдив, добави Ангелов.

Втората стратегия е от Белфаст, Северна Ирландия и започва на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се извършват от самолетната компания Jet2.

„ Туристите, които ще бъдат привлечени от тези стратегии, са главно за зимните ни курорти. Това е добър симптом за зимния туризъм у нас ”, съобщи още Ангелов.

В момента от летище Пловдив има постоянни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, извършват се и полети до Дъблин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР