Летище Бургас посрещна първия за сезона редовен полет. От полската

...
Летище Бургас посрещна първия за сезона редовен полет. От полската
Коментари Харесай

ДЖАПАНКИТЕ В САКА: Посрещнахме първите туристи

Летище Бургас посрещна първия за сезона постоянен полет. От полската столицата Варшава кацна “Боинг “ 737 със 173 пасажери, които ще отседнат по българското Черноморие – най-вече в хотели в Несебър и к.к. “Слънчев бряг “. Гостите бяха приветствани с " воден салют ", а от управлението на аерогарата получиха дарове, съобщи " Телеграф ".

“Започваме сезона с към две седмици по-рано от предходната година, което е добра вест за нас. Стартираме с полети до Полша и Словакия. Утре прибавяме дестинация Австрия, а от вторник и Литва. Очакванията ни са за повече полети през тази година “, разгласи шефът на Летище Бургас - Георги Чипилски. По думите му възобновяване на бранша се случва със относително мудни темпове, само че прогнозите са, че този летен сезон ще бъде добър. Въпреки позитивните настройки обаче, равнищата на полетите през предпандемичната 2019 година ще бъдат достигнати мъчно.

“Към момента прогнозата ни е, че ще достигнем равнище от 67 на 100 от изпълнените през 2019 година полети. В идващите дни започваме интензивно да обслужваме дестинациите Братислава, Познан и Краков “, сподели още шефът на летището, представен от Българска телеграфна агенция. Чартърните полети на бургаския аеропорт би трябвало да стартират през месец май. Оттам регистрираха, че през последните няколко години постоянните и чартърните полети от и за Бургас са изравнени като брой, а повода е в увеличените стратегии на нискотарифните авиопревозвачи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР