Лесно ще приготвите този великолепен кекс с дюли и орехи,

...
Лесно ще приготвите този великолепен кекс с дюли и орехи,
Коментари Харесай

Пухкав кекс с дюли и орехи

Лесно ще приготвите този превъзходен кекс с дюли и орехи, само че да го изчакате да изстине, с цел да го извадите от фурната - това към този момент ще е мъчно

Необходими Продукти

● брашно - 150 г
● белтъци - 3 бр. (от огромни яйца)
● захар - 140 г
● бакпулвер - 1 бр.
● орехи - 60 г
● дюли - 80 г (парченца от сладко)
● кисело мляко - 150 г гъсто
● олио - 50 - 60 мл
● сол - 1 щипка

Начин на подготвяне

Разбийте белтъците с щипка сол на бухнал, корав сняг. Постепенно сипвайте захарта при непрекъснато разтрошаване до момента в който сместа стане още по-твърда.

Разбийте настрана киселото мляко с олиото и прибавете на части към белтъците, разбърквайки деликатно със силиконова или дървена лъжица.

Пресейте брашното с бакпулвера на части към пухкавата примес, стараейки се при разбъркването белтъците да останат оптимално въздушни. За тази цел правете кръгови придвижвания единствено в една посока.

Накрая сложете орехите, скълцани, и дюлите на късчета.

* За дюлите има два варианта- да ползвате късчета от сладко или да ги сварите с малко захар и малко водичка до момента в който почервенеят. Не е хубаво да ги употребявате сурови за този кекс. Аз съм поставила сладко от дюли на шаблон, нарязано на кубчета.

Сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс и изпечете за към 30 минути или до суха съчка в загрята на 175 градуса фурна.

През първите 20 минути в никакъв случай не отваряйте малката врата на фурната.

Изчакайте кекса да се охлади преди да отделите от формата. По предпочитание поръсете с пудра захар и украсете с още орехи.

Пухкавият кекс с дюли и орехи е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР