Лесно е да си помислим, че добрата WiFi връзка с

...
Лесно е да си помислим, че добрата WiFi връзка с
Коментари Харесай

Мобилният интернет е по-бърз от WiFi в 33 страни

Лесно е да си помислим, че положителната WiFi връзка с лекост ще изпревари модерните клетъчни данни, само че това не е безусловно правилно. В някои страни WiFi сигналът се оказва по-ненадежден. Организацията OpenSignal е провела изследване, което демонстрира, че мобилният интернет е по-бърз от WiFi в 33 страни, измежду които доста страни в Европа, Африка, Южна Америка и Близкия изток.
И на някои места разликите са големи. Страни като Австралия, Чехия и Оман оферират с 10Mbps по-бърз мобилен достъп, до момента в който в Австрия, Иран и Южна Африка разликата също е значима. В Ливан да вземем за пример, 4G LTE стриймването е с 25Mbps по-бързо от WiFi.

Има и места, където WiFi и мобилният интернет са на едно равнище. Разбира се, в много страни WiFi достъпът е по-бърз и благонадежден. Такива са Сингапур, Южна Корея и Съединени американски щати.

Изводите на OpenSignal са, че както потребителите, по този начин и производителите би трябвало да премислят догатката, че WiFi нормално е по-добрият вид. Това може и да е било правилно в зората на смарт телефоните, само че не е изцяло несъмнено в LTE епохата. Да не приказваме, че WiFi също има своите проблеми като прекомерно доста връзки към една мрежа. А идната поява на 5G мрежите дава обещание гигабитови скорости за някои консуматори, тъй че салдото от ден на ден ще се променя.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР